Se vinde PRO TV! Este bomba anului în media. Cine va achiziționa liderul TV

18 oct. 2019
Se vinde PRO TV! Este bomba anului în media. Cine va achiziționa liderul TV

Cel mai important grup media din România este la un pas să fie vândut către o companie din Cehia, deținută de un influent om de afaceri. Surse citate de Reuters susțin că e o chestiune de zile până vând va fi făcut anunțul oficial al tranzacției. 

Grupul PPF, deșinut de miliardarul ceh Petr Kellner este aproape de încheierea negocierilor pentru achiziţionarea unui pachet majoritar de acțiuni în operatorul de televiziune Central European Media Enterprises, compania care deține în România trustul de presă din Pache Protopopescu.
Compania americană AT&T deţine 64% din acţiunile Central European Media Enterprises, însă controlează efectiv 75% din compania de media.Capitalizarea de piaţă a CME se ridică la nivelul de 1,13 miliarde de dolari.
Mai multe publicații din Cehia au anunţat că în următoarele zile ar putea fi anunţat finalul negocierilor. La discuții ar fi participat chiar miliardarul care deține fondul de investiții.
Niciuna dintre companii nu a comentat informația privind tranzacția.
Compania-mamă a ProTV a înregistrat un profit operaţional ajustat de 41 milioane dolari, peste cifra de 39,2 milioane de dolari anunțată inițial de analişti.
În România, din portofoliul Central European Media Enterprises fac parte Pro TV, Pro 2, Pro X, Pro Gold, Pro Cinema, Pro TV Internaţional, MTV România.