Sfaturi pentru jucătorii începători la ruletă

de:
30 ian. 2023
Sfaturi pentru jucătorii începători la ruletă

Jocurile de noroc sunt, pentru unele persoane, o metodă interesantă de petrecere a timpului liber. Există o multitudine de jocuri din care fanii acestui mod de distracție pot să aleagă: poker, sloturi, ruletă, zaruri, bingo, pariuri sportive și multe altele.

Pentru jucătorii lipsiți de experiență, orice joc de noroc ar putea să creeze anumite bătăi de cap până la înțelegerea regulamentului, cunoașterea anumitor “trucuri” pe care le știu doar jucătorii experimentați, gestionarea banilor și multe alte detalii care fac diferența dintre un joc reușit și unul mai puțin plăcut.

Potrivit specialiștilor în gambling, indiferent de jocul pe care îl alegi, atunci când faci parte din categoria novicilor, la început este recomandat să joci variante demo, care nu presupun cheltuirea anumitor sume de bani și abia după ce ai acumulat suficientă vechime să încerci jocuri care te plătesc în bani reali 2023. Acestea din urmă sunt simplu de găsit, la o simplă căutare pe internet.

Dacă te numeri printre fanii jocului de ruletă, dar nu ai suficiente informații despre acest joc, informațiile de mai jos sunt extrem de utile deoarece conțin sfaturi pentru jucătorii începători la ruletă.

Nu ar strica să știi mai întâi că ruleta este unul dintre cele mai vechi jocuri de cazinou. Prima formă de ruletă a apărut în Franța, în secolul al XVIII-lea și se consideră că acest joc are la bază o invenție din secolul al XVII-lea a matematicianului francez Blaise Pascal. Ulterior, jocul de ruletă a ajuns în America, unde a suferit unele mici modificări, dar în esență regulamentul este similar cu cel al ruletei europene.

Ruleta europeană este mai apreciată

Ca începător, este ideal să joci la ruleta europeană, care, de altfel este mai apreciată decât ruleta americană.

Unul dintre motivele pentru care mai mulți jucători preferă ruleta europeană este legat de faptul că are un singur zero, față de doi de zero câți are ruleta americană. Ce înseamnă acest lucru? Zeroul dublu de pe aceasta din urmă crește marja de profit pentru cazinou și scade șansa ta pentru câștig.

La ruleta europeană, avantajul casei este mai mic decât la ruleta americană, ceea ce înseamnă că este mai ușor să câștigi la ruleta europeană.

Nu în ultimul rând, la ruleta europeană ai mai multe opțiuni de pariere.

Învață din rundele tale anterioare

La început vei face multe greșeli și poate mai degrabă vei pierde decât vei câștiga. Un aspect important de care este recomandat să ții cont este să îți analizezi fiecare rundă de joc, să observi unde ai greșit și unde ai procedat bine astfel încât data viitoare să nu mai repeți greșelile și să îți îmbunătățești stilul de joc.

Pentru o mai bună concentrare, este ideal să alegi mese care sunt mai puțin aglomerate deoarece vei putea participa la mai multe runde de joc și vei fi mai puțin frustrat atunci când vei aștepta să vină și tura ta norocoasă și să îți primești câștigul.

Cazinouri terestre versus cazinouri online

Fie că alegi să joci la ruletă într-un cazinou fizic, fie că optezi pentru un cazinou online, este util să ții cont de anumite detalii.

De exemplu, dacă mergi într-un cazinou terestru, înainte de a intra în joc și de a plasa pariul, ar trebui să învârți roata de câteva ori pentru a vedea dacă funcționează sau nu cum trebuie. Au fost întâlnite cazuri când o anumită roată oferea mai multe numere pare decât impare și invers.

În cazul în care vrei să joci online, trebuie să alegi întotdeauna cazinouri cunoscute, care au toate informațiile afișate pe site (licență, procente de plată, oferte, adresa firmei, date de contact etc.).

Reputația cazinourilor online este un factor cheie de luat în considerare, deoarece dacă vei juca pe o platformă obscură, nelicențiată, riști să nu îți primești câștigul sau să fii păcălit la jocuri.

Cel mai bun moment să pariezi

Conform jucătorilor cu vechime în jocuri de cazinou, este important să știi când să te lansezi în pariuri. Astfel, când te așezi pentru prima dată la masa de ruletă, cel mai bun moment pentru a paria este după ce dealerul a făcut plăți și a eliminat marcatorul de câștig din structura de pariuri.

Același principiu ar trebui aplicat atunci când intenționezi să mai cumperi chip stacks suplimentare.

Ceea ce este important de reținut este că nu ar trebui să faci noi pariuri până când marcatorul de câștig nu este eliminat din structura de pariere.

De asemenea, trebuie să fii atent când plasezi pariurile. Dacă, de exemplu, ai plasat un pariu direct și ai câștigat, dar jetoanele tale ating una dintre granițele din jurul numărului, pariul poate fi considerat un pariu divizat, iar un astfel de pariu este mai slab decât unul direct, deci satisfacția câștigului nu va fi la fel de mare. Așadar, mare atenție la detalii!

Tot referitor la pariuri, în cazul în care un alt jucător și-a poziționat deja jetoanele pe numărul pe care tu ai de gând să pariezi, acest lucru nu ar trebui să fie motiv de îngrijorare pentru că îți poți pune și tu jetoanele peste cele ale adversarului. Dealerul va diferenția jetoanele după culoarea lor și va plăti jucătorii corespunzător.

Este bine și să reții faptul că nu ai voie să faci niciun pariu după ce mingea a intrat în ruletă.

Când să te retragi

Dacă vrei să rămâi în joc cât mai mult timp, este important să reduci valoarea pariurilor pe măsură ce bankroll-ul tău se micșorează. Bugetul de care dispui este, poate, cel mai important element al jocului de ruletă.

Trebuie să renunți la joc cât timp ai mintea limpede și nu ești obosit sau euforic din cauza jocului. Cu cât joci mai mult, cu atât este mai mare posibilitatea să înregistrezi pierderi. De aceea este benefic să îți setezi o țintă de profit și apoi să te retragi.

Concluzie

Cu cât vei acumula mai multă experiență cu atât jocul ți se va părea mai ușor și mai plăcut. Întotdeauna este ideal să ții cont și de sfaturile jucătorilor experimentați și, mai ales, să deții un control bun al propriului buget destinat gamblingului.