Și ție îți este mereu frig? Ce boală ascunde această senzație

24 oct. 2019
Și ție îți este mereu frig? Ce boală ascunde această senzație

Foarte multe persoane au mereu senzația de frig chiar dacă afară sau în încăpere este cald. Medicii spun că o astfel de senzație ascunde, de fapt, boli grave.

Cu toții știm măcar o persoană careia îi este frig mai mereu sau are mâinile și picioarele reci. Iată ce ascund aceste semne!

Potrivit unui studiu din 2015, publicat în Nature, femeile au nevoie de o temperatură cu aproximativ 3 grade mai mare decât temperatura la care un bărbat s-ar simți confortabil.

Lipsa căldurii corporale poate fi un semn că nu te-ai odihnit suficient. Acest lucru poate afecta capacitate corpului de a reține căldura. Cercetătorii au observat că o noapte nedormită i-a făcut pe participanți mai vulnerabili. Aceștia nu au mai reușit să-și mențină constantă temperatura corpului.

Cei care au mâinile și picioarele reci pot avea probleme cu circulația sângelui în extremități.

Cei care au senzație de frig pot avea probleme cu glanda. Mai exact, cei care suferă de hipotiroidie trec prin stări de frig, li se subțiază firul de păr, li se usucă pielea, au o menstruație neregulată sau iau ușor în greutate.

De asemenea, cei care suferă de anorexie sau bulimie pot avea senzații de frig. Astfel de persoane trebui să crească numărul de calorii, pentru ca temperatura corpului să revină la normal sau să fie constantă.