Simona Halep a renunțat la colaborarea cu antrenorul Darren Cahill. CTP a explicat de ce s-a ajuns în acest punct

22 sept. 2021
Simona Halep a renunțat la colaborarea cu antrenorul Darren Cahill. CTP a explicat de ce s-a ajuns în acest punct

Din luna de miere, Simona Halep a anunțat pe rețelele de socializare că Darren Cahill nu va mai fi antrenorul ei. După șase ani, în care ea a atins apogeul carierei, ajungând numărul 1 mondial și cucerind două titluri de grand slab, sportiva a decis să schimbe ceva în modul ei de lucru.

Simona Halep a postat mesaj scurt pe Twitter în care a anunțat separarea, dar nu a explicat și motivul pentru care a ajuns în acest punct. Ea i-a mulțumit antrenorului pentru colaborare, lăsând loc de multe interpretări.

„După 6 ani minunați în care am lucrat împreună, Darren Cahill și cu mine am decis că este momentul să punem capăt relației noastre profesionale. Mulțumesc, D, pentru tot, pentru că m-ai făcut să fiu o jucătoare de tenis mai bună, dar și o persoană mai bună.”, a scris Simona Halep, pe Twitter.

CTP spune de ce crede că Simona Halep a renunțat la Cahill

Mare pasionat al tenisului și comentator de elită, Cristian Tudor Popescu a explicat Digi Sport, care crede el că a fost motivul rupturii. CTP spune că se aștepta la acest gest pentru că DarrenCahill nu putea fi prezent la toate meciurile jucate de Simona Halep, iar ea avea nevoie mereu de antrenor.

„Pentru mine nu este o surpriză, mă așteptam să se întâmple lucrul acesta, bine nu este că se despart Cahill și Halep, dar haideți să ne gândim cât de greu le-a fost amândurora în acești ani în care au realizat lucruri extraordinare împreună. Darren din Australia, Simona din România, fiecăruia i-a fost greu. Lui Darren pentru că trebuia să fie plecat de acasă atâta vreme ca să fie alături de ea, Simona pentru că nu putea să aibă antrenorul lângă ea în toată perioada competițională și în general tot timpul, pentru că așa e bine să fie un antrenor.

Nu se mai putea continua în felul acesta. Sunt convins că cei doi nu s-au despărțit din cauza unei neînțelegeri, ci pur și simplu venise momentul să încheie această colaborare excepțională. Să vedem pe cine va alege Simona acum ca antrenor, dacă o să-l aleagă pe Adi Marcu, cred că va fi o alegere foarte bună. Simte probabil nevoia unui antrenor român, cu care să stea tot timpul. Dar, pe de altă parte, ar putea în momentul de față să își ia chiar ea carnet de antrenor. A adunat atâta experiență, am văzut-o cum a jucat în ultima vreme chiar în condițiile unei accidentări nenorocite, și se vede la ea o maturitate remarcabilă în joc”, a explicat CTP.