Simona Halep s-a accidentat! Nu poate juca! Cât timp va sta pe tușă

06 sept. 2019
Simona Halep s-a accidentat! Nu poate juca! Cât timp va sta pe tușă

Probleme mari pentru Simona Halep, după înfrângerea neașteptată în fața americancei, clasată în afara top 100, Taylor Tonwsend. Aceasta a acuzat dureri la gleznă și se pare că nici acum nu și-a revenit. Sportiva din România a anunțat că este nevoită să se retragă de la turneul de la Zhengzhou, unde ar fi trebuit să debuteze luni.

Sunt foarte dezamăgită că trebuie să mă retrag de la Zhengzhou Open pentru că abia așteptam să joc într-un oraș nou și la un turneu nou. Din păcat resimt dureri la glezna stângă, iar echipa medicală mi-a recomandat să nu joc în săptămâna viitoare. Sper să revin anul viitor aici, a declarat aceasta.

Simona Halep este așteptată să revină pe teren pe 23 septembrie, în turneul Premier 5 de la Wuhan. Apoi, dacă totul se va desfășura conform programului, va merge la Beijing, un alt turneu important.

Poate ajunge pe locul 6 WTA

După înfrângerea prematură de la US Open, Simona Halep a coborât un loc în clasamentul WTA Live. Aceasta a fost depășită de Elina Svitolina, după ce ucraineanca s-a calificat în semifinalele de finală de la US Open, unde a fost, însă învinsă de Serena Williams. În acest moment, Svitolina a urcat pe locul trei, iar, dacă ar fi câștigat la Flushing Meadows ar fi urcat până pe locul doi.

Simona riscă să coboare  pe poziția a șasea, dacă una dintre Bianca Andreescu și Belinda Bencic va câștiga competiția americană. Aceasta ar fi cea mai slabă poziție ocupată de românca de 27 de ani în ultimele trei luni. Chiar și așa, șansele ca ea să urce vertiginos în clasament sunt mari, ținând cont că are foarte puține puncte de apărat la următoarele turnee la care va participa.

Pe de altă parte, Simona Halep va intra în istoria tenisului pentru că va deveni jucătoarea aflată în activitate cu cele mai multe săptămâni consecutive petrecute în Top 10 WTA.