Simona Halep, umilința carierei la US Open! Ce a făcut Sorana Cîrstea

30 aug. 2019
Simona Halep, umilința carierei la US Open! Ce a făcut Sorana Cîrstea

Zi neagră pentru sportul românesc. FCSB a fost eliminată din Europa League, iar Simona Halep a pierdut dramatic în fața unei jucătoare din SUA, numărul 116 WTA. Taylor Townsend a făcut meciul carierei și a trimis-o pe favorita numărul 4 acasă.

Halep o învinsese pe americancă de fiecare dată lejer, în două seturi, însă de data aceasta a jucat mai prost ca niciodată. Deși Townsend are câteva kilograme în plus, aceasta a arătat o formă demnă de invidiat. A fost agresivă, a alergat după fiecare minge și într-un final s-a impus în trei seturi, 2-6, 6-3, 7-6.

Simona Halep nu trecuse în urmă cu un an de turul 1, așadar nu are prea multe punct de apărat, deci sunt mari șanse ca ea să rămână pe locul 4 WTA. Totuși după victoria entuziasmantă de la US Open, sportiva nu pare să-și mai fi regăsit forma.

Cum s-a descurcat Sorana Cîrstea la US Open

Și ceilalți români au părăsit US Open fără drept de apel. Doar Sorana Cîrstea a rămas în competiție, calificându-se în turul 3, după un meci plin de greșeli. Important este, însă că a revenit. Ea a învins-o pe Aliona Bolșova cu 3-6, 6-4, 6-2. Este pentru prima dată în ultimii doi ani, când românca reușește să acceasă într-un tur trei al unui turnei de mare șlem.

În următorul tur, Sorana o va întâlni chiar pe Taylor Townsend.

„A fost un drum incredibil pentru mine. Ştiu că mulţi spun asta, dar chiar a fost. Am avut minge de meci cu Bertens anul ăsta, iar meciul acesta îmi dă atât de multă încredere, să ştiu că pot să o fac, pot să câştig.

Cred că astăzi am jucat ca să câştig, nu am mai jucat ca să nu pierd, cum am făcut-o până acum. Am jucat mult mai agresiv. Nici nu pot să spun ce e în mintea mea acum. Mi-am dat seama că este o oportunitate imensă şi că nu am ce pierde. Este greu să te concentrezi pe ce ai de făcut pe o arenă ca asta, dar am reuşit. Ştiam că nu o pot învinge pe Simona de pe linia de fund a terenului. Ştiam că trebuie să fac ceva”, a spus Taylor Townsend la interviul de pe teren, cu ochii în lacrimi, după ce a învins-o pe Simona Halep.