Singurul oraş în care populația a dobândit imunitate la coronavirus! Jumătate din locuitori sunt imuni

06 mai 2020
Singurul oraş în care populația a dobândit imunitate la coronavirus! Jumătate din locuitori sunt imuni

Cu toate că pare incredibil, ţinând cont de vremurile pe care le trăim, însă au început să apară deja oraşe în care locuitorii sunt deja imuni la coronavirus. Există locuri în care specialiștii spun cp populaţia a dezvoltat o „imunitate de turmă”, majoritatea fiind pozitivi asimptotici la coronavirus.

Oraşul Ortisei din Italia, imun la coronavirus

Oraşul Ortisei este considerat unul dintre locurile cele mai frumoase din locuri din Italia, fiind situat în zona Val Gardena. Acesta este şi mai atractiv acum pentru turişti, după ce cercetătorii au arătat că 49% din populație a devenit imună la coronavirus, scrie Antena3.

Descoperirea a fost făcută de doctorul Simon Kostner care efectuează teste serologice într-un centru wellness al unui hotel din localitate. Orășelul, faimos pentru spaţiile sale sale turistice pare că a dezvoltat deja o „imunitate de turmă” parțială față de infecția de Covid-19.

În urma testării a 456 de oameni cu vârsta cuprinsă între 20 și 59 de ani rezultatul a fost unul surprinzător: 49% dintre acestea erau pozitive,  însă fără să prezinte simptome care să le cauzeze disconfort, fiind practic asimptomatice.

Testele au fost făcute mai întâi personalului angajat la hotel, apoi au fost extinse la populația orașului, contra sumei de 30 de euro pentru fiecare persoană.

În mod inconștient, aceste persoane au fost infectate de coronavirus. Mai mult de două treimi dintre cei testați au declarat că nu au manifestat niciun simptom.