Sorana Cîrstea refuză să mai reprezinte România. Ion Țiriac este de acord cu decizia protejatei sale. Cum s-a ajuns în acest punct

30 iun. 2021
Sorana Cîrstea refuză să mai reprezinte România. Ion Țiriac este de acord cu decizia protejatei sale. Cum s-a ajuns în acest punct
Sorana Cîrstea

Simona Halep a anunțat cu multă tristețe că nu va mai putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din cauza accidentării la gambă. Sportiva a fost nevoită să se retragă și de la Roland Garros și Wimbledon din cauza aceluiași motiv. Aceasta era marea șansă a României la o medalie.

Sorana Cîrstea este în schimb în formă și cu toate că Ion Țiriac a depus eforturi pentru ca aceasta să poată participa la Olimpiadă, iată că acum tenismena refuză să-și reprezinte țara. Asta după ce nu a acceptat nici selecția pentru Fed Cup sau Billie Jean Cup, cum se numește acum.

Ion Țiriac este de acord ca România să nu fie reprezentată la tenis la Jocurile Olimpice de la Tokyo, deși nicio țară nu se mai află în această situație

„Niciuna dintre jucătoarele care s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, nu va participa. Din câte știu, la tenis capitolul este închis și niciuna dintre jucătoarele care s-au calificat, nu va participa. Nu pot să le blamez și nici nu pot să le iau gâtul.

Acest COVID ne-a speriat pe toți și pe bună dreptate. Toate fetele astea care nu merg, au fost în situația următoare: hotel – turneu de tenis – nimeni împrejur. Joacă, fată, du-te și ia prosopul singură, lasă masca. Ai jucat meciul și du-te înapoi la hotel”, a spus Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis, la Digisport.

Trebuie menționat că România este singura țară de pe planetă care are jucătoare calificate pe tabloul principal de la Tokyo și care nu va avea reprezentantă. După retragerea Simonei Halep, Sorana Cîrstea, Patricia Țig și Irina Begu rămăseseră ca nume în care lotul olimpic își punea speranțele.

Fetele din tenis, cea mai mare dezamăgire pentru români

Condițiile grele trebuie să le suporte toate jucătoarele de pe mapamond și nu doar româncele. Irina Begu încă nu a confirmat oficial că nu va merge la Tokyo și rămâne singura speranță pentru o reprezentare românescă la tenis.

Fanii sunt dezamăgiți de fetele din tenis și condamnă decizia acestora. Sportul unește oameni și națiuni, iar campionii reprezintă exemple pentru cetățeni. Faptul că nicio tenismenă nu dorește să-și reprezinte țară într-o competiție în care nu sunt puși la dispoziție prea mulți bani lasă un gust amar tuturor românilor.

În plus, putem spune că astfel România a reușit să se facă de râs în lume și transmite un semnal negativ și ca imagine de țară, întrucât nu s-a mai întâmplat până acum ca sportivii calificați la Olimpiadă să nu meargă să-și reprezinte compatrioții și să lupte pentru medalii.