Statul acorda noi vouchere gratuite: Cine sunt cei vizați

01 nov. 2019
Statul acorda noi vouchere gratuite: Cine sunt cei vizați

Vești imense pentru acești români. Este vorba despre o facilitate crucială pe care aceștia o vor primi din partea statului. Se dau vouchere.

s-a aflat și cine sunt persoanele vizate de această măsură. Ministrul demis al Muncii și protecției Sociale, Marius Budăi a transmis un mesaj în legătură cu situația voucherelor pentru achiziționarea de tehnologie asistivă.

Cine va primi vouchere

S-a aflat și ce categorie de români va primi vouchere. Aceștia au mare nevoie de ele. „Fără bariere pentru persoanele cu dizabilități. În ultimele zile am primit multe mesaje legate de voucherele pentru achiziționarea de tehnologie asistivă. Foarte multe mesaje de încurajare si mulțumiri, dar și câteva întrebări. În primul rând, menționez faptul că tehnologia asistivă este strict legată de un proces de angajare a persoanelor cu dizabilități. Este regula stabilită de POCU, respectiv regula finanțatorului. Astfel, persoanele care au nevoie de tehnologie asistivă trebuie să treacă printr-un proces de consiliere și mediere la AJOFM.

În al doilea rând, fiecare persoană cu dizabilități poate să-și achiziționeze un singur produs de tehnologie asistivă. De ce acest lucru? Pentru că ne dorim să deservim o categorie cât mai mare de beneficiari. În al treilea rând, furnizorii de tehnologie asistivă se pot înscrie la ANPD, cu avizul ANMDM, iar lista acestora se actualizează zilnic pe site-ul www.anpd.gov.ro”, a scris Marius Budăi pe Facebook.

Rolul avizului ANMDM

S-a aflat și care este rolul avizului ANMDM. „De ce este nevoie de un aviz ANMDM? Pentru că vrem să ne asigurăm că persoanele cu dizabilități primesc dispozitive certificate din perspectiva calității.
În al patrulea rănd, puteți consulta site-ul www.anpd.gov.ro/tehnologieasistiva pentru informații precum:
-cum aplic;
-cine beneficiază;
-unde mă adresez.
Dincolo de toate aceste informații necesare, cred cu tărie că tehnologia asistivă este un salt calitativ în privința vieții acestor persoane”, a mai spus ministrul dat afară prin moțiune de cenzură.