Streinu Cercel, la un pas de a fi dat afară?! Orban a dat semnalul, imediat după Iohannis

23 apr. 2020
Streinu Cercel, la un pas de a fi dat afară?! Orban a dat semnalul, imediat după Iohannis

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat joi, de presă, dacă managerul Institutului Matei Balş, Adrian Streinu Cercel urmează să fie demis după proiectul controversat cu privire la persoanele de peste 65 de ani. Incredibil ce răspuns a oferit premierul.

Orban s-a ferit de un răspuns exact

Orban a pasat responsabilitatea demiterii lui Cercel spre ministrul de la Sănătate, spunând doar că proiectul lui Cercel este o „năstrușnicie”. Întrebat dacă Adrian Streinu Cercel va fi demis, premierul Orban a spus:

„La această întrebare vă poate da un răspuns domnul ministru Tătaru, care sunt convins că o să aibă ce să vă spună pe tema asta. Aia este o năstrușnicie, o stupididate mai mare nu am văzut, zici că este făcut în 1950 (…)”, a declarat Ludovic Orban.

„Planul acela e o năstrușnicie, o stupiditate mai mare nu am văzut. Documentul ăla zici că e făcut în anii 50, la fiecare după nevoi, cu statul care se ocupă de tot, preia distributia de energia electrică, de utilități, nu mai plătește nimeni taxe. E o nebunie nici nu trebuia luat în serios.

Chiar stau și mă întreb dacă a apărut întâmplător sau nu chestia cu carantinarea părinților și bunicilor. Sunt lucruri de gravitate extremă, nu trebuie tratate doar cu un zâmbet, ci cu măsuri,” a transmis Orban.

Un proiect al doctorului Adrian Streinu Cercel care propune izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum înainte și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor a generat multiple reacții negative.

Iohannis a lansat primul atac

„A apărut o documentație de la un institut. Nu poate veni un institut, oricât de bine cotat, să spună ce și cum… A apărut o idee care a dus la foarte multă neliniște. Într-un asemenea plan cineva propunea măsura aberantă ca persoanele peste 65 să fie carantinate.

Așa ceva nu se va întâmpla, e inacceptabil. Trăim într-o societate liberă, dar în nici un caz nu venim cu asemenea măsuri totalitare. Deci, stați liniștiți, nu vine nimeni să vă ia de acasă și să vă ducă în carantină, nu vine nimeni cu măsuri inumane”, spunea Iohannis acum câteva zile.