Suma imensă care îi intră lunar în conturi managerului de la Spitalul Foișor, Cristian Stoica. De ce primește 3 salarii

13 apr. 2021
Suma imensă care îi intră lunar în conturi managerului de la Spitalul Foișor, Cristian Stoica. De ce primește 3 salarii
Prof. Dr, Cristian Stoica, manager Spitalul Foișor

Scandalul de la Spitalul Foișor este departe de a se încheia. Instituția a fost transformată într-una de suport pentru pacienții COVID-19, dar medicii continuă să dezaprobe hotărârea luată la nivelul Comitetului Speciali pentru Situații de Urgență. Totuși situația este una dramatică în întreaga țară, din cauza lipsei paturilor la ATI, iar aceasta pare să fi fost singura soluție în momentul de față.

Multe semne de întrebare ridică, însă momentul în care s-a luat această decizie. Spitalul era singurul care efectua transplant de os, având în dotare singura bancă de țesut osos-tendinos la care mai aveau acces toți pacienții români.

Vlad Voiculescu a blocat transplantul

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a blocat și transplantul pulmonar de la Spitalul Sfânta Maria, iar în trecut au fost multe scandaluri pe această temă. Faptul că în România se blochează progresul medicii și că sunt implicate fundații care încasează miliarde de lei din acest motiv este revoltător.

În ceea ce-l privește pe managerul de la Spitalul Foișor, acesta s-a opus transformării instituției pe care o conduce de 24 de ani într-un de suport COVID-19. El a argumentat că în urmă cu scurt timp se stabilise ca aici să fie trimiși pacienții din întreaga țară care au nevoie de intervenții ortopedice și că acum este noapte s-a schimbat tot.

Cele trei salarii pe care le încasează profesorul Cristian Stoica, managerul de la Spitalul Foișor

Cristian Stoica este un reputat medic, iar banii care îi intră lunar în conturi se ridică la 6.000 de euro, o sumă nu chiar atât de mare, dacă stăm să analizăm cât primește un director de la Apele Române, pus politic în funcție,

Cristian Stoica strânge 6.000 de euro din trei salarii. Cel mai mare dintre acestea  îl încasează de la catedra Facultăţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila, acolo unde este profesor. Suma primită este 197.338 lei anual, adică peste 16.000 lei lunar, după cum se arată în declaraţia lui de avere.

Ca manager al Spitalului Foişor, salariul se ridică la 164.907 lei, mai exact 13.742 lei lunar.

Al treilea salariu provine de la de la Academia de Ştiinţe Medicale, de unde medicul primeşte 3.191 de lei anual.

În declarația de evere, Cristian Stoica a trecut la proprietăți o casă, un apartament şi un teren în Corbeanca, dar şi un apartament în Bucureşti.