Superalimentul care reduce stresul și scade riscul apariției cancerului. Costă foarte putin și îl găsești în orice magazin

de:
12 iul. 2021
Superalimentul care reduce stresul și scade riscul apariției cancerului. Costă foarte putin și îl găsești în orice magazin

Când vine vorba de boli, oricine își dorește să fie cu un pas înaintea lor, iar acest superaliment este exact ceea ce căutăm. Pe lângă faptul că îl găsești în orice magazin, mai este și delicios.

Superalimentul despre care vorbim are capacitatea de a reduce stresul, dar și de a lupta cu bolil grave și cu prevenirea lor, un motiv în plus să îl consumi în fiecare zi.

Boabele de cacao, superaliment pentru organism

Sigur ai auzit până acum câte ceva despre boabele de cacao. Ele sunt, de fapt, semințele arbroelui Theobroma cacao și au o multitudine de beneficii pentru organism.

Sunt bogate în grăsimi, carbohidrați proteine, dar și minerale precum fier, calciu magneziu și vitaminele B, C si E. Despre ele trebuie să mai știi că datorita conținutului foarte ridicat de magneziu scad coagularea sangelui, ajutând la reglarea tensiunii arteriale.

Ca să nu mai vorbim de faptul că boabele de cacao reduc formarea de cheaguri de sânge și apariția atacurilor cerebrale. Mai mult de atât, acest super aliment conține și serotonină, anandamidă, adică hormonul fericirii, dar și dopamină.

Superalimentul care previne apariția cancerului

Boabele de cacao conțin și PEA, care are un rol important pentru capacitate de concentrare. Ține cont de faptul că cei mai mulți cardiologi consideră că ciocolată amăruie cu un procent de peste 70% cacao reprezintă ”aspirina dulce”, ea fiind benefică pentru afecțiunile cardiace și incidența trombozelor.

Studiile cele mai recente au demonstrat că cei care își masează pielea cu unt de cacao pot scăpa foarte ușor de stres și își pot crește imunitatea. De asemenea, această operațiune previne și apariția cancerului.

De asemenea, conținutul de polifenol face ca untul de cacao să prevină bolile cardiovasculare, dar și să amelioreze simptomele artritice. Dacă vrei o piele mai fină, tot untul de cacao este soluția. Te poată scăpa și de riduri, de celulită și este eficient și pentru drenaj limfatic.