Țara care a interzis fumatul și în propria casă! Cum s-a putut lua o asemenea decizie

28 sept. 2019
Țara care a interzis fumatul și în propria casă! Cum s-a putut lua o asemenea decizie

Fumătorii au parte de restricții din ce în ce mai dure. Dacă fumatul în aproape toate barurile a fost interzis, acum s-a trecut la un alt nivel. S-a interzis fumatul și într-o parte a propriei case. Totul s-a întâmplat în Rusia, iar decizia este una extrem de dură, dar definitive.

Autorităţile ruse au decis interzicerea fumatului în balcoanele apartamentelor, după ce au fost adoptate noi reguli privind focul.

Probleme mari și pentru turiști

Sub incidenţa noilor reguli, focul deschis este interzis în balcoanele apartamentelor, precum şi în dormitoare şi hoteluri. Chibriturile şi fumatul sunt clasificate drept foc deschis, au spus oficialii. Vor fi interzise, de asemenea, grătarele şi aprinderea lumânărilor.

In primă instanță nu se știa dacă și fumatul se înscrie în rândul acestor reguli. Un reprezentant al unei companii din industria tutunului a insistat că ele se aplică alcoolicilor care fac kebab pe balcon.
Totul a fost însă confirmat de către oficiali din Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă. Și fumatul va fi interzis.

Amenzi pentru cine încalcă regulile

Încălcarea acestor prevederi de siguranţă ar putea fi pedepsită cu amendă de până la 3.000 de ruble (42 de euro), iar uitarea unei ţigări aprinse care cauzează un incendiu va aduce acuzaţii penale.

Preşedintele All-Russian Movement for Smokers’ Rights, înfiinţată în 2012, Andrey Loskutov, a declarat pentru agenţia Interfax: „Au interzis fumatul în toate locurile. Acum şi-au amintit că uitaseră de balcoane”. Hotărârea va intra în vigoare pe 1 octombrie, anunță BBC.