Țara care a scăpat de coronavirus, deși au avut mii de cazuri! S-a revenit la viața normală. Cum a fost posibil

22 mai 2020
Țara care a scăpat de coronavirus, deși au avut mii de cazuri! S-a revenit la viața normală. Cum a fost posibil

Au fost peste 7000 de cazuri și la un moment dat rata creșterii era una îngrijorătoare. Până astăzi au fost înregistrate și 101 decese, dar situația a fost foarte bine ținută sub control. Este vorba despre Australia, țara lui Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep.

Acesta este de părere că totul revine la normal mai repede decât în alte părți pentru că autoritățile au adoptat rapid măsuri de restricţie, chiar de la începutul lunii martie.

„Totul a fost ok pentru noi. În Australia am fost destul de norocoși deoarece carantina a început destul de devreme, la începutul lui martie. Unde sunt eu, în sudul Australiei, nu am mai avut cazuri de COVID-19. Cred că a fost un singur caz în ultimele 3 săptămâni și jumătate. S-a intrat pe panta descendentă, ceea ce e un lucru bun.

La fel și în Noua Zeelandă. Afacerile au avut de suferit. Toate restaurantele, pub-urile au fost închise, iar acum se pregătește redeschiderea lor. Aspectul pozitiv al acestei perioade e că am putut să petrec mai mult timp cu familia, să fiu acasă, dar tenisul îmi lipsește foarte mult.”, a spus Darren Cahill, pentru Digi Sport.

Când se revine la turneele WTA

Australianul prezintă, însă un scenariu complicat pentru revenirea turneelor WTA. Practic în momentul de față, tenisul este unul din sporturile care are cel mai mult de suferit.

„Cei de la ATP și WTA lucrează din greu pentru a face asta (revenirea la normal). Acest sport depinde de deciziile guvernelor din întreaga lume. Va fi nevoie de relaxarea restricțiilor de călătorie. Dacă vor rămâne cele din prezent, este imposibil pentru jucători să sosească din toate părțile la un turneu.

Dacă se va reveni la Cincinnati, apoi pentru US Open, va fi nevoie de o perioadă de 14 zile de carantină. Apoi după 3-4 săptămâni fiecare va reveni în țara lui sau la alt turneu și va fi nevoit să intre din nou în carantină. Trebuie să se renunțe la multe restricții pentru ca tenisul să revină. Toată lumea lucrează din greu, inclusiv organizatorii turneelor de Grand Slam, pentru a face posibilă revenirea. Să le ținem pumnii! Sper să vedem tenis în 2020.”, a mai declarat Darren Cahill.