Țara din UE care vrea să bage turiștii în cuști pe plajă pentru protecția anti COVID

24 apr. 2020
Țara din UE care vrea să bage turiștii în cuști pe plajă pentru protecția anti COVID

Pandemia de coronavirus face prăpăd în toată lumea. Sute de mii de oameni au fost infectați sau și-au pierdut viața, iar economiile sunt aproape de o recesiune fără precedent. Pentru a încerca să salveze cât de cât turismul, o țară din UE a luat o măsură incredibilă.

Italia vrea să bage oamenii în cuști, pe plajă

Cei din Italia au trecut la măsuri extreme. Vor să bage turiștii în cuști, pe plajă, pentru a-i proteja de coronavirus. Dacă grecii și croații vor să primească turiști doar pe baza pașaportului de sănătate, italienii au anunțat că au de gând să facă cuști pe plaje.

Astfel, mergem la mare, dar nu ne bronzăm. Pereții despărțitori ar trebui să fie din plexiglas, iar soarele nu va mai pătrunde prin ei pentru a te bronza. Va fi precum o saună cu vedere la mare.

Mulți spun însă că sezonul estival 2020 este compromis. Oficialii din Grecia vor să deschisă partea de turism abia în iulie, în timp ce spaniolii și-au luat adio de la vizitatori.

Ministrul muncii din Spania, Yolanda Diaz, a anunțat că sectorul turistic, hotelurile și restaurantele se vor redeschide abia în decembrie. Anunțul a dus la proteste masive din partea industriei, în condițiile în care țara câștigă enorm de pe urma turiștilor, în jur de 12% din PIB, iar 15% din populație trăiește din acest segment.

Chiar dacă se va decide, la un moment dat, accelerarea repornirii, sezonul de vară 2020 este compromis. Nici în Italia nu sunt șanse de vacanță.

Secretarul de stat pentru turism Lorenza Bonaccorsi este de părere că anul 2020 este închis și că restricțiile cu privire la călătorii vor fi ridicate în martie 2021.

Italienii îi așteaptă însă pe turiști în cuști. Trebuie să fie însă doar din Italia. Șezlongurile ar fi despărțite prin pereți de plexiglas. Niște cuști de 4,5 metri lățime și 2 metri înălțime. Adevărate bariere în calea bronzului!

Patronatele din turism promit că vor dezinfecta frecvent plajele, vor testa prin sondaj turiștii, care vor fi obligați să-și rezerve șezlongurile online, și vor stabili ore separate pentru bătrâni.

Nici țara noastră nu a stabilit dacă și când vor fi deschise hotelurile, deși turismul este blocat din 16 martie, de când a fost decretată stare de urgență, iar majoritatea angajaților sunt în șomaj tehnic. Destinațiile preferate au fost, în 2019, Grecia, Bulgaria, Turcia și Spania, conform click.ro.