Te doare în partea stângă? Iată care este adevărata cauză. Nu e vorba de infarct. Medicul Cristian Udroiu explică

08 oct. 2019
Te doare în partea stângă? Iată care este adevărata cauză. Nu e vorba de infarct. Medicul Cristian Udroiu explică

Te-ai confruntat deseori cu o durere în partea stângă și ai crezut că ai putea suferi un infarct? Iată ce spune medicii despre această durere și ce provoacă, de fapt, aceste junghiuri.

Medicul cardiolog Cristian Udroiu de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti susțiune că persoanele care stau în bătaia aerului condiționat, pot avea astfel de înțepături, dureri.

„Dacă o persoană se aşază fix în bătaia aerului condiţionat, se poate confrunta cu dureri toracice nespecifice (junghiuri) care pot totodată să-i dea o stare de agitaţie. Persoana respectivă poate deveni anxioasă, iar durerea să o ducă cu gândul la infarct. Ceea ce este greşit, însă. Durerea toracică în stânga, în dreptul inimii, nu este periculoasă şi trebuie diferenţiată de „angină”, durerea de inimă care apare în mijlocul pieptului”, afirmă medicul pe pagina de Facebook a unităţii medicale.

Principala problemă este căldura!

„În primul rând, căldura dă o stare de disconfort generală, care agită pacientul. Cresc valorile tensionale, în ciuda unui tratament corect urmat până atunci, aşadar creşte incidenţa accidentului vascular coronarian sau cerebral. Dacă se adaugă şi o umiditate excesivă, atunci pierderea de căldură a organismului prin transpiraţie este împiedicată, ceea ce poate duce, de asemenea, la precipitarea evenimentelor vasculare”, arată doctorul.

Medicul ne sfătuiește să consumăm trei litri de lichide pe zi.

„Există multe persoane cărora nu le place să bea apă. Şi asta nu e bine. În condiţii de caniculă, lipsa unui consum de apă duce la deshidratare, la pierderea de apă şi electroliţi, la hipotensiune severă cu „leşin”. Pur şi simplu oamenii se simt ameţiţi şi ajung să cadă pe stradă, fără să-şi explice. În fond, explicaţia este foarte simplă şi tratamentul şi mai simplu: apa, care trebuie consumată în cantitate de minimum 2 litri pe zi, vara chiar şi 3 litri, dacă pacientul nu are contraindicaţii medicale”, spune medicul.