Test de inteligență – IQ rapid. Tu câte triunghiuri vezi în imagine? Iată care este răspunsul corect

de:
22 feb. 2023
Test de inteligență - IQ rapid. Tu câte triunghiuri vezi în imagine? Iată care este răspunsul corect

Testele de IQ au ca scop măsurarea “coeficientului intelectual”. Acestea sunt sub diferite forme, fie prin imagini, ori întrebări, iar la prima vedere par extrem de ușoare.

Acest test de IQ rapid spre exemplu pe care îl vei vedea mai jos este un desen extrem de simplu. Nu trebuie decât să descoperi câte triunghiuri sunt cu adevărat în imagine.

Să nu uităm și că în cazul unor astfel de teste rapiditatea este și ea importantă. Cu toate astea, dacă nu ești sigur pe răspunsul tău mai bine stai și te gândești bine.

În general, întrebările din testele de IQ, sau imaginile, pot părea extrem de simple la prima vedere, însă în realitate, dacă stai să te uiți câteva minute, vei realiza că lucrurile se complică.

În acest caz, nu trebuie decât să te uiți atent la imaginea de mai jos și să găsești numărul corect de triunghiuri care există. Ai grijă să nu uiți vreunul dintre ele, pentru că mulți nu au reușit să dea un răspuns corect.

Câte triunghiuri vezi în această imagine

Răspunsul corect la testul de IQ

Dacă ai analizat bine imaginea și ai deja un răspuns în minte, află că răspunsul corect este 18. În imagine sunt 18 triunghiuri, iar dacă ai reușit să ajungi la acest număr, înseamnă că ai un nivel IQ mare.

Dacă test nu te-a convins, ține cont de faptul că poți opta și pentru un test de IQ cu întrebări simple.

Care este IQ-ul mediu al unei persoane? 100. Sunt însă și cazuri diverse în care acestea poate varia. În general, Coeficientul de inteligență (IQ) este un concept derivat din testele standardizate prin care se măsoară inteligența. Astfel teste au apărut încă de la începutul secolului al XX-lea, iar cel care a pus baza în acest sens a fost Alfred Binet.

Cel mai mare IQ la momentul actual a depășit pragul de 240, însă astfel de cazuri sunt extrem de rare.