Nu de multe ori v-ați confruntat probabil cu pofte care vă uimesc chiar și pe voi, ba chiar le auziți și la alte persoane. Nu, nu sunt mofturi, ci un mesaj din partea corpului tău care îți spune că ceva nu este bine.
Atunci când există un dezechilibru în organism, se transmit niște semne pe care nu trebuie să le neglijăm, iar poftele sunt un mecanism prin care corpul nostru încearcă să ”ceară” nutrienții de care avem nevoie.
Când ți-e poftă de pâine, patiserie, sau chiar și paste nu este un moft și nici nu ți-e poftă, de fapt, de gustul ăla, ci organismul tău are o carență. Nutriționistul Patricia Rusu mărturisește că pofta de pâine înseamnă un deficit de azot și de nitrogen.
De unde luăm ingredientele astea? Ei bine, ele pot fi găsite în semințe, nuci, migdale, dar și fasole. Puteți face chiar și un experiment. Când vă e poftă de pâine, optați pentru unul din aceste alimente și veți vedea că senzația dispare.
”Atunci când poftim pâinea, pastele și produsele de patiserie corpul are nevoie disperată de azot și nitrogen care poate fi găsit în crudități bogate în grăsimi, precum semințe și nuci (migdale, caju, cânepă, mugurii de pin, chia etc.) și în cele din familia fasolei. In acelasi timp corpul are nevoie de triptofan gasit în nucile de caju, banane etc”, scrie Patricia Rusu pe Facebook.
Nici pofta de ciocolată nu e un moft, ci îți transmite că organismul tău are nevoie de magneziu. Îl poți lua din ciocolată, unt de cacao, dar și boabe de cacao.
Mai mult de atât, poți opta și pentru nuci, semințe, sau alge marine și evident, fructe verzi, spune nutriționistul.
”Dacă poftești la ciocolată, atunci cu siguranță corpul tău are nevoie de magneziu. Acesta se găsește și în ciocolată, însă într-o cantitate mică în pudra de cacao din comerț, însă se poate regăsi în toate variantele raw: în untul de cacao, pudră de cacao raw și boabele de cacao raw.
Pentru a se asimila, magneziul are nevoie și de alți nutrienți găsiți în crudităti, nuci, semințe și alge marine. Pentru o carență de magneziu, fier și calciu, consumă zilnic cât mai multe frunze verzi”, a mai scris Patricia Rusu.