Toate pensiile care trec de această sumă vor fi impozitate! Iată cine scapă

19 sept. 2019
Toate pensiile care trec de această sumă vor fi impozitate! Iată cine scapă

Toate pensiile care trec de această sumă vor fi impozitate! Proiectul inițiat de Eugen Teodorovici a proimit acordul Senatului, dar premierul vrea o modificare de ultimă oră!

Legea pentru impozitare pensiilor speciale a fost pusă la zid de Victor Ponta. Acesta a declarat că PSD vrea să taie pensiile militarilor.

Astfel, legea urmează să fie modificată în plenul Camerei Deputaților, a anunțat premierul Viorica Dăncilă.

„Partidul Social Democrat susține ferm ca impozitarea pensiilor speciale să nu se aplice pensiilor militare. Pensiile militare de stat trebuie să beneficieze de sistemul de impozitare, aflat acum in vigoare. Vom promova acest amendament în Camera Deputaților, care este Cameră Decizională.

Ca tara membra a NATO, avem o datorie morală față de cadrele militare in activitate, in rezerva si in retragere. Prin exceptarea cadrelor militare de la supraimpozitare, ne aliniem legislației europene. În majoritatea statelor UE și NATO, regimul pensiilor militare este reglementat prin legi speciale”, scrie Dăncilă pe Facebook.

Vor fi impozitate pensiile speciale care trec de 7 000 de lei.

Pensiile între 7.000 și 10.000 de lei vor fi impozitate cu 30%, iar cele peste 10 000 de lei cu 50%, se arată în proiectul de lege.

Vor fi taxate persoanele care obțin venituri din „pensii și/sau indemnizații pentru limită de vârstă, primite în baza unor legi/statute speciale denumite în continuare contribuabili, sunt obligate la plata taxei pe veniturile din pensii și indemnizații pentru limită de vârstă, denumită în continuare taxă”, conform proiectului depus la Senat.