Dacă ești în grabă și trebuie neapărat să prepari un desert rapid, tortul ”Lapte de pasăre” este soluția ideală. Rețeta este extrem de simplă, iar rezultatul este un desert extrem de cremos pe placul tuturor.
Pentru a prepara această rețetă ai nevoie de câteva ingrediente simple și de câteva minute libere. Rezultatul va fi peste măsura așteptărilor tale, iar textura tortului îi va impresiona pe invitații tăi.
Pentru aluat
Pentru cremă
Pentru glazură
Pentru aluat, se bat impreuna ouale si zaharul. Apoi, se adauga faina, praful de copt si pudra de cacao si se amesteca bine, pana la omogenizare. Coaceti blatul la temperatura de 180-200 grade Celsius, aproximativ 20 de minute, scrie iladies.ro.
Pentru crema, se dizolva gelatina in apa. Dupa 10 minute, se incalzeste amestecul pentru a obtine o dizolvare mai rapida si mai buna… Lasati apoi amestecul de gelatina sa se raceasca, la temperatura camerei.
Intr-un bol separat, se bat albusurile pana obtineti o spuma densa, apoi se adauga zaharul pudra si se omogenizeaza amestecul.
Treptat, se introduce gelatina dizolvata in amestecul cu albusuri…
Dupa ce s-a racit suficient blatul, aranjati-l intr-o forma cu margini detasabile. Se toarna crema peste blat si se da la frigider.
Pentru glazura, puneti untul taiat cubulete si ciocolata intr-o cratita, la foc mic. Amestecati constant, pana cand obtineti o compozitie omogena, apoi asteptati sa se raceasca glazura.
In continuare, scoateti forma de copt din frigider si inlaturati marginile detasabile ale acesteia. Turnati glazura de ciocolata peste tort si savurati-l apoi alaturi de cei dragi.