Toți facem această greșeală! Nu mai folosiți acest aparat din bucătărie. Este periculos

11 feb. 2020
Toți facem această greșeală! Nu mai folosiți acest aparat din bucătărie. Este periculos

Toți facem această greșeală. A avea acest aparat în bucătărie nu mai este un lux, ci este ceva necesar și obișnuit. Totuși, puțini știu cum ne afectează sănătatea.

Este vorba despre cuătorul cu microunde. Deși este extrem de util, acesta este foarte periculos. Cel puțin asta susțin studiile. Cercetătorii au stabilit că încălzirea în cuptorul cu microunde distruge antioxidanții din alimente.

Un alt aspect ar fi acela că fiecare cuptor are în interior un magnetron, un tub în care electronii sunt afectați de câmpurile magnetice și electrice în așa fel, încât să producă radiații de microunde la aproximativ 2450 MHz. Aceste radiații încălzesc, de fapt, alimentele,

Pericol mare pentru bebeluși

„Formulele pentru bebeluși încălzite la microunde transformă anumiți aminoacizi trans în izomeri cis sintetici. Izomerii sintetici nu sunt activi biologic. Mai mult de-atât, un aminoacid, L-prolina, este convertit în d-izomer, cunoscut a fi o neurotoxină (otravă pentru sistemul nervos) și o nefrotoxină (otravă pentru rinichi).

Este destul de rău nu numai faptul că bebelușii nu sunt alăptați la sânul mamei, dar acum le este dat „lapte fals”, transformat în ceva otrăvitor prin microunde”, spune în revista Lancet, dr. Lita Lee.

Mai mult, un profesor de la Universitatea Lausanne, au publicat un studiu, arătând că mâncarea preparată la cuptorul cu microunde prezintă riscuri mai mari asupra sănătății decât mâncarea pregătită în mod normal.

Are efect cancerigen?

În revista Franz Weber, oamenii de știință arată că alimentele pregătite în cuptorul cu microunde au efect cancerigen. Se pare că ar modifica nutrienții din mâncare, iar, ulterior, sângele și organismul nostru ar fi afectat.

În ciuda acestor lucruri, Guvernul American nu îl consideră periculos. Cuptorul cu microunde a primit aprobarea FDA.

Nu introduceți aceste materiale în cuptor

Pentru a evita îmbolnăvirea, trebuie să țineți cont de câteva reguli. Nu trebuie să introduceți în aparat boluri sau farfurii confecționate din aceste materiale. Evitați vesela din plastic, metal sau aluminiu!

Stați la distanță de cuptor atunci când funcționează, nu stați lângă el și nu țineți alimentele foarte mult timp!