Tragedie pentru Larisa Iordache. Ce a pățit cu doar câteva ore înainte de finala de la bârnă

03 aug. 2021
Tragedie pentru Larisa Iordache. Ce a pățit cu doar câteva ore înainte de finala de la bârnă
Larisa Iordache este medaliată cu bronz cu echipa la JO din 2012/ Foto: Sport Pictures

După ce s-a retras din aproape toate finalele, Simone Biles a anunțat că va concura la bârnă, unde speră să câștige un nou titlu olimpic. Toate speranțele delegației României se îndreptau spre Larisa Iordache pentru o nouă medalie, dar acestea s-au spulberat în această dimineață.

Gimnasta s-a accidentat chiar înainte de calificări, iar diagnosticul primit de la medici a fost entorsă metatarsiană. S-a încercat enorm recuperarea ei, iar antrenorii au spus că Larisa nu renunță la finală.

Cu toate acestea, inevitabilul s-a produs. Românca a anunțat în această dimineață că nu va putea intra în concurs pentru că nu poate ateriza pe gleznă. Durerea este prea mare și nu-și poate face exercițiul.

Tragedie pentru Larisa Iordache

Este o adevărată tragedie prin ce trece Larisa Iordache. Aceasta a revenit în competiții special pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo și era singura ei șansă de a urca pe podium. Și-a câștigat greu locul, concurând la Europenele din luna aprilie, cu o criză renală. Apoi a trebuit să treacă prin drama pierderii mamei sale, iar acum ajunsă la Tokyo, se vede obligată să renunțe la cea mai mare dorință a ei.

4 medalii la mondiale, 13 medalii la europene, 18 medalii la cupele mondiale, 3 medalii la universiadă – atâtea medalii a adunat Larisa pentru România între Londra 2012 și Tokyo 2021.

Ce a postat Larisa Iordache pe facebook imediat după ce i-a fost anunțată retragerea

Nu vom intelege niciodata de ce drumul pe care ni-l alegem este atat de dur cu noi in unele momente cand ai nevoie sa te lase sa mergi linistit spre ce vrei tu sa faci.


Am incercat si am sperat pana in ultima clipa pentru aceasta finala olimpica. Din pacate, iar, drumul meu este impietrit … durerea asta de la glezna pe care o simt este peste limita mea de suportabilitate ca om.

Am vrut sa o fac pentru mine. Pentru mine si pentru fiinta care m-a impins pe drumul acesta, care din pacate nu mai este langa mine si nu mai pot obtine un cuvant de incurajare de la ea…😞 insa stiu ca am iubirea neconditionata a familiei mele. Va iubesc!❤️
Este greu, greu … pentru ca de data asta chiar am crezut ca o sa fie bine totul.
Insa drumul nu se opreste aici cu aceasta sansa nefructificata.
Momentan pun putina pauza si o iau de la capat cand o sa fiu pregatita sa reiau totul din punct de vedere psihic cat si fizic.
*
Antrenorilor mei vreau sa le spun ca ii iubesc pentru ca indiferent de situatie ei au crezut in mine si in tot ceea ce am facut. Si pentru ca au pornit cu mine pe druml asta❤️🙏🏼 chiar cand nu aveam pe nimeni langa noi.
*
Si va apreciezi pe voi, pe cei ce au sperat si m-au incurajat