Tratează impotența cu ajutorul remediilor naturale

23 ian. 2023
Tratează impotența cu ajutorul remediilor naturale

De cele mai multe ori, impotența la bărbați este un subiect tabu, atât în cadrul relației cu partenera, cât și la ieșirile cu prietenii sau chiar la medic. De ce nu se vorbește deschis despre subiect?

De rușine. E perfect normal ca un bărbat care suferă de impotență să se simtă copleșit de acest sentiment. E normal să-i fie frică să se expună și să creadă că, totuși, e ceva ce nu face bine.

Însă, cum toate lucrurile bune încep cu pași mici, înainte de a accepta, de a vorbi deschis și a căuta o soluție pentru impotență, este necesar ca cei care suferă (sau cred că suferă) de impotență să afle cât mai multe informații despre ea.

Ce este impotența?

Pe scurt, impotența la bărbați se referă la incapacitatea de a obține și susține erecția în timpul unui act sexual. În literatura de specialitate, impotența se regăsește sub numele de disfuncție erectilă.

Ea este de mai multe feluri:

 • impotență funcțională,
 • impotență organică.

Cauzele impotenței funcționale sunt strâns legate de anumite probleme de factură psihologică. Impotența de acest tip afectează cel mai des tinerii care își încep viața sexuală din cauza nesiguranțelor și a anxietății de performanță. Iar dorința de performa cât mai bine poate aduce cu sine un stres major și o presiune uriașă, acestea transformându-se într-un episod de impotență funcțională.

Cauzele impotenței organice țin de anumite boli care pot afecta obținerea unei erecții, cum ar fi bolile sistemului cardiovascular, diabetul, obezitatea, boala penisului curbat (Peyronie) sau de consumul medicamentelor, de exemplu antidepresive, care afectează libidoul și nu numai.

Trebuie menționat faptul că orice bărbat se poate confrunta cel puțin o dată în viață cu impotența, de aceea este important să fie cunoscute cât mai multe aspecte ce țin de această afecțiune. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, 15% dintre bărbați se confruntă cu impotență episodică în fiecare an.

De asemenea, este important de știut faptul că există remedii care pot ajuta în aceste cazuri.

Remedii naturale pentru impotența la bărbați

În primul rând, adoptarea unui stil de viață sănătos. Alegerile alimentare mai puțin sănătoase cum ar fi mâncarea de tip fast-food, foarte procesată, prăjită, o hidratare necorespunzătoare și sedentarismul pot afecta organismul pe termen lung.

Mișcarea constantă și o alimentație plină de nutrienți ajută. Există fructe și legume care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, reglarea colesterolului, creșterea libidoului și susținerea erecției, cum ar fi:

 • strugurii,
 • mango,
 • avocado,
 • rodia,
 • merele,
 • nucile,
 • bananele,
 • spanac,
 • morcov,
 • țelină,
 • vinete,
 • ardei iute.

În al doilea rând, există anumite tratamente naturale sunt formă de ceaiuri sau amestecuri din plante care ajută în cazul episoadelor de impotență ocazională. Cea mai bună pastilă potență pentru situații în care nu există timp de așteptare este pe bază de plante și poate susține erecția suficient. Ceaiurile sunt și ele eficiente, mai ales dacă sunt preparate corespunzător pentru a distruge substanțele active. Printre cele mai cunoscute și folosite sunt ceaiul de ghimbir, cel de ginseng, tribulus terrestris și busuioc, toate având și efect afrodisiac.

Prevenția ar putea intra tot la capitolul remedii naturale. Ca să nu existe prea multe episoade de impotență în viitorul apropiat, renunțarea la alcool, tutun, cafea și menținerea unei greutăți corespunzătoare sunt mai mult decât necesare pentru o viață sexuală activă și împlinită. Sau, dacă renunțarea e imposibilă, un consum responsabil.