Review. Uber, Bolt, Yango sau taxi? Care este mai ieftin și mai sigur

09 aug. 2019
Review. Uber, Bolt, Yango sau taxi? Care este mai ieftin și mai sigur

Review. Războiul dintre taximetriști și șoferii amatori de Uber, Bolt (fostul Taxify) și mai nou Yango este în deplină desfășurare. Greve, presiuni, mult lobby și într-un final, Guvernul decisese scoaterea din legalitate a aplicațiilor deja folosite de sute de mii de români. Presiunea publică a fost prea mare, așa că au revenit asupra deciziei.

Astfel, astăzi avem de ales între taxi-ul clasic, Uber, Bolt și Yango, proaspăt intrat pe piață. Uber este astăzi cel mai utilizat având o notorietate pozitivă crescută, dar în ultima perioadă reclamațiile la adresa șoferilor care anulează rapid curse au cam început să curgă. Plus erorile din aplicație, astfel că mulți au decis să încerce Yango, mai ales că rușii promiteau prețuri mai mici.

Dezavantajul este că la Yango nu poți plăti cash. Și nu doar asta. Nu puțini au fost clienții care s-au plâns că după comandă li s-au retras banii de pe card, dar mașina nu a mai ajuns niciodată. Reprezentanții companiei le solicită păgubiților să depună reclamații pentru a rezolva situația, dar încrederea clienților a fost puternic afectată de aceste derapaje relativ frecvente de la Yango.

Review. Bolt a intrat pe piață la un moment dat cu prețuri mai mici, oferind reduceri și având șoferi serioși. Doar că lucrurile s-au schimbat complet între timp. Comanzi Bolt, nu-ți vine șoferul, deși te minte că vine zeci de minute, îți ia și banii aiurea… ce să spun, never again Bolt. Am avut deja două experiențe horror cu ei.

Taxi-ul clasic rămâne ultima alternativă pentru consumator. De ce? Pentru că încă se refuză curse, se fixează preț și aerul condiționat lipsește cu desăvârșire.

Așadar… Uber, Bolt, Yango sau taxi? Testați-le pe toate și vedeți care e cel mai convenabil la acel moment. Nu cred că merită vreo alternativă din cele patru fidelizare.