Ultima ora! Intră în vigoare noile restricții pentru nevaccinați. Unde nu vor mai avea acces de acum

de:
18 sept. 2021
Ultima ora! Intră în vigoare noile restricții pentru nevaccinați. Unde nu vor mai avea acces de acum
Sursă Foto: Healthline

A venit și ziua în care Guvernul a instituit noi restricții. Vorbim despre o Hotărâre adoptată în ședința de vineri, care prevede mai multe măsuri pentru desfășurarea anumitor activități de siguranță în localităție din țară.

Măsurile adoptate de Guvern vizează localitățile cu incidenţă cuprinsă între 3 şi 6 la mie, pe baza propunerilor CNSU, iar persoanele nevaccinate vor fi cel mai afectate, căci pentru a avea acces în anumite locuri, vor avea nevoie de test negativ-covid, care nu este ieftin deloc.

Cu alte cuvinte, conform noilor măsuri adoptate de Guvern, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, persoanele fiind nevoite să prezinte fie un test negativ de covid, fie dovada trecerii prin boală, fie dovada vaccinăriiadică practic, certificatul verde.

Regulile pentru nunți și botezuri

Același lucru este valabil și în cazul nunților dar și al botezurilor și al petrecerilor private, care sunt organizate în judeţele/localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Cât despre activitatea în baruri, cluburi şi discoteci, conform noii hotărâri, aceasta este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5:00 – 2:00.

Dacă vreți să faceți mișcare, veți avea nevoie tot de certificatul verde, dar și de o programare dacă sunteți într-o localitate cu incidența menționată anterior, căci noile reguli spun că sălile sport şi/sau fitness pot funcţiona fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană.