Uluitor! Ce job avea pedofilul olandez și ce căuta în România! Autoritățile și-au bătut joc

24 sept. 2019
Uluitor! Ce job avea pedofilul olandez și ce căuta în România! Autoritățile și-au bătut joc

Este incredibil că la doar două luni de la cutremurătorul caz din Caracal, un altul la fel de grav zguduie România. Un pedofil olandez s-a plimbat liber pe teritoriul țării noastre, venind cu avionul, iar autoritățile din țara lui de origine nu au transmis nimic românilor.

Cetățeanul olandez, care este principalul suspecct în cazul de răpire și ucidere a unei fete de 11 ani din județul Dâmbovița a părăsit țara la scurt timp după fapta comisă. Autoritățile din România l-au contactat telefonic cât timp acesta se afla în aeroport, în loc să meargă după el să-l rețină pentru a fi chestionat.

Mihaela Adriana Fieraru din Gura Șuții se întorcea vineri de la școală. Aceasta a fost urcată în mașina închiriată a olandezului, iar apoi probabil abuzată și ucisă. Medicii de la IML urmează să ofere informațiile care lipsesc din caz pentru a completa probatoriul.

Date noi despre pedofilul olandez

Se pare că pedofilul oladez are 47 de ani și lucra în domeniul IT. Avea și o diplomă în psihologie. Mai grav este că lucra la o agenție aflată în subordinea Ministerului Muncii din Olanda. Avea și propria companie care furniza consultanță pe zona cloud. Joop Visscher, pentru că așa îl chema pe asasinul, care între timp s-a și sinucis, vorbea patru limbi, printre care și una rară, un dialect indian.

A venit de mai multe ori în România la vânătoare și este posibil ca și alți copii să-i fi căzut victime.

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu susține că dacă suspectul din Olanda este pedofil, autoritățile din România ar fi trebuit să fie alertate cu privire la intrarea acestuia în țară.

„Este un individ bolnav. Pedofilia este o boala, un comportament sexual deviant, este un individ care a venit aici în Româia la vânătoare. Și olandezul nostru vânător este bine mersi în țara lui. Până o să îl aducem noi de acolo, o să mai dureze”, a spus acesta, conform Capital.

Oamenii legii au constatat că s-a tot învârtit prin câteva localități. ”Acești indivizi ar trebui să fie cunoscuți, să se dea alarma când intră în țară. În țările civilizate oamenii sunt înștiițați, aveți un pedofil în cartier. Nu poți să lași asemenea oameni să intre în țară și să intre liberi.

Trebuia dat în consemn să nu părăsească țara, acum nu știu cum vom reuși să îl aducem înapoi. Sper ca Interpol și Europol să își facă datoria”, a declarat Liviu Chesnoiu.

Olandezul a fost pus oficial sub învinuire.

Confuzie cu un jurnalist cu același nume

Editorul publicației Reformatorisch Dagblad, Steef de Bruijn, a trimis, pe adresa redacției, un mesaj prin care arată că presupusul asasin al fetiței din Dâmbovița nu este una și aceeași persoană cu colegul său, jurnalistul Johannes Visscher, a cărei poză a fost vehiculată în presă.

Acesta confirmă, în calitate de șef al redacției Reformatorisch Dagblad, că jurnalistul Johannes Visscher nu a fost în Romania săptămâna trecută, ci la birou, unde a scris și publicat articole.

Dâmbovița News susține că poza afișată mai sus este cea corectă și că ar fi un bărbat născut în anul 1973.

Acesta două fotografii au fost vehiculate ca fiind ale asasinului fetiței, însă până în momentul de față nu a fost transmis nimic oficial.