Un medic a spus adevărul despre salata de boeuf! Secretul ca să nu ți se facă rău

21 dec. 2019
Un medic a spus adevărul despre salata de boeuf! Secretul ca să nu ți se facă rău

Pentru că mâncarea este un subiect fierbinte în această perioadă, medicul nutriționist Mihaela Bilic a scris o postare pe contul de Instagram despre ce trebuie să știm legat de salata de boeuf. 

„Când spui “salată”, te gândesti la ceva dietetic, ușor. Ori salata de boeuf e mai degrabă un fel consistent, complet de mâncare. Și dacă cantitatea nu e simbolică (2 linguri), silueta va avea de câștigat/suferit.

Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (va recomand), mazăre, murături si carne. Chiar daca are “boeuf-ul” in titlu, poate fi facută și cu carne de pui/curcan, dar si cu plulpă de porc(foarte gustos).

De preferat castraveții murați în saramură, nu în oțet, fermentația lactica aduce un plus de savoare si beneficii pentru digestie.

Cartofii fierți si reci au amidon cu absortie lenta si rol prebiotic, iar mazărea e plina de fibre si minerale. De carne nu mai vorbim- sățioasă, cu proteine complete, antianemică si cu calorii negative.

De unde pot apărea problemele

Pana aici totul perfect, acoperim toate nevoile nutritive ale sezonului rece. De unde pot apărea problemele pentru siluetă? Din maioneză!!!! Pentru fiecare lingură socotiți 150cal. Este decizia fiecarei gospodine cât de “legată” va fi salata, însă sfatul meu este sa nu înecați ingredientele, să nu o transformați intr-un sos de maioneză.

Porția rămâne un element important, am încercat sa va sugerez câteva variante si puteți vedea si diferența de aspect/consistență, în funcție de cantitatea de maioneză – cu cat mai puțină, cu atât mai bine.

Concluzia: salata de boeuf este, probabil, piesa cu “greutate” a meniului de Sarbatori. A se consuma cu moderație/responsabil,” a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic.