Un nou studiu dezvăluie un compus vegetal care poate reduce riscul de diabet cu până la 27%

19 aug. 2024
Un nou studiu dezvăluie un compus vegetal care poate reduce riscul de diabet cu până la 27%
Foto: National Cancer Institute on Unsplash

Tipul de lignan găsit în semințele de in și cerealele integrale a prezentat cea mai mare asociere.
De la fructe, legume și cereale integrale până la leguminoase, nuci și semințe, alimentele pe bază de plante oferă o serie de nutrienți, inclusiv carbohidrați complecși, proteine, fibre, antioxidanți, vitamine și minerale. Mulți contribuie și cu grăsimile sănătoase necesare. S-a demonstrat că o dietă pe bază de plante are multe beneficii pentru sănătate, inclusiv riscul redus de boli de inimă, cancer și diabet.
Unele alimente pe bază de plante conțin compuși vegetali numiți lignani, care funcționează ca antioxidanți care luptă împotriva inflamației, precum și fitoestrogeni. Dacă nu ați auzit niciodată de fitoestrogeni până acum, acești compuși vegetali acționează ca estrogenul în unele dintre țesuturile corpului. Deoarece nivelurile de estrogen scad în timpul menopauzei, consumul mai multor alimente bogate în fitoestrogeni poate ajuta la calmarea simptomelor menopauzei, cum ar fi bufeurile. Multe alimente pe bază de plante conțin cantități mici de lignani, dar sunt concentrate în special în semințele de in și semințele de susan1.

Cum se aplică acest lucru în viața reală?
Rețineți că nu există un singur aliment, componentă sau grup de alimente care să acționeze ca o poțiune magică pentru a preveni orice boală. Majoritatea bolilor sunt complexe și multe comportamente ale stilului de viață le pot influența riscul, inclusiv dieta, exercițiile fizice, gestionarea stresului și somnul.
Dacă nu sunteți pregătit pentru o revizuire completă a obiceiurilor dvs., încercați să adăugați semințe de in măcinate la mese. Vă recomandăm semințele de in măcinate în locul semințelor de in întregi, deoarece acestea din urmă sunt mai greu de digerat și corpul dumneavoastră absoarbe mai bine nutrienții din semințele de in atunci când sunt măcinate. Merge grozav în smoothie-uri, iaurt și fulgi de ovăz. Îl poți adăuga chiar și în carnea tocată pentru chifteluțe, chifle sau burgeri. Am văzut chiar și unii oameni amestecând-o în apa lor și trăgând-o. Hei, orice funcționează!

 

Sursa https://www.eatingwell.com