Un renumit medic dezvăluie cea mai simplă metodă pentru creșterea imunității: Durează doar 15 secunde și nu costă niciun ban

23 sept. 2020
Un renumit medic dezvăluie cea mai simplă metodă pentru creșterea imunității: Durează doar 15 secunde și nu costă niciun ban

Toamna începe să-și intre în drepturi, temperaturile scad, iar ploile încep să cadă din ce în ce mai des. Astfel, mai ales în această perioadă, creșterea imunității este un subiect care ar trebui să ne preocupe pe fiecare dintre noi.

În acest sens, un renumit medic rus dezvăluie cea mai simplă metodă de creștere a imunității. Durează doar 15 secunde și nu costă niciun leu.

Apa rece stimulează sistemul imunitar

În foarte mutle culturi, băile cu apă rece au o tradiție veche. S-au dezvoltat așadar de-a lungul timpului mai multe procedee de călire și de tratare a organismului cu apă rece, printre care și călcarea ușoară a apei reci cu tălpile. Această metodă este un adjuvant de bază în menținerea sănătății și în prevenirea îmbolnăvirilor.

„Profesorul rus Sergey Bubnovsky, specialist în kinesioterapie, recomandă o metodă foarte simplă şi eficientă, care relaxează, alungă senzaţia de picioare grele şi obosite, vindecă răceala şi consolidează imunitatea. Sfatul specialistului este următorul:

  • În fiecare seară, se umple un lighean cu apă rece, în care se înmoaie picioarele. Nu se foloseşte apă caldă.
  • Loviţi uşor apa cu tălpile şi jucaţi-vă cu ea timp de 15 secunde. După acest timp, se scot picioarele din apa rece, iar fără a le usca sau şterge cu prosopul (ci ude) vor fi încălţate imediat cu o pereche de şosete groase din lână. Timp de un sfert de oră, se va circula prin casă. Repetaţi această procedură în fiecare seară, pentru stimularea imunităţii.
  • În cazul în care răceala este deja instalată, o astfel de metodă inedită ajută la fortificarea promptă a imunităţii. În acest caz, călcarea apei se va face la fiecare 4 ore. Tratamentul nu afectează simptomele de răceală şi nu are efecte adverse. De asemenea, atunci când se face baia rece, este important ca în încăpere să fie cald, iar picioarele să fie şi ele calde. Opţional, se pot alege vase mai adânci în care, cufundând picioarele, apa să le cuprindă pe acestea până sub genunchi,” notează topremediinaturiste.ro.