Sindromul care a afectat deja oficiali de rang înalt. Are simptome inexplicabile. Cum se manifestă și ce l-ar putea cauza

de:
20 mai 2021
Sindromul care a afectat deja oficiali de rang înalt. Are simptome inexplicabile. Cum se manifestă și ce l-ar putea cauza

O sindrom cu simptome inexplicabile a generat investigații la nivel înalt la Washington. Se vorbește despre niște atacuri energetice, chiar în apropierea Casei Albe, iar sursa este încă necunoscută, însă o ipoteză spune că ar fi vorba despre niște arme cu microunde.

Un eveniment asemănător a avut loc acum doi ani, în apropierea peluzei ovale din partea de sud a Casei Albe. Atunci, un oficial s-a îmbolnăvit, iar un episod similar a fost raportat în Virginia, la o persoană care își plimba câinele.

Ce simptome are sindromul Havana

Simptomele par similare cu cele înregistrate în rândul personalului diplomatic american din Havana, iar de aici a luat naștere ”sindromul Havana”.

Practic, simptomele sunt inexplicabile și apar din senin. Printre ele se numără amețelile, țiuitul urechilor, dureri de cap puternice, dar și gheață. Mai mult de atât, multe persoane acuză și un zgomot puternic neindentificat.

Din cauza simptomelor persistente și în ciuda tratamentului primit pentru leziuni cerebrale, multe persoane au fost nevoite să se pensioneze, nefiind apți de muncă.

Suspiciunile au ajuns către Rusia și China, iar la momentul actual se speculează existența unei arme cu microunde, ba chiar o bombă cu microunde.

Este vorba despre o armă cu microunde?

Fizicianul Cristian Presură mărturisește că ar putea să nu fie vorba neapărat despre o armă cu microunde, ba chiar ar putea să nu fie vorba despre ceva intenționat. Sistemele de supravhegere au și ele un rol esențial, așa că este bine ca acestea să fie supravegheate.

S-ar putea, la fel de bine, să nu fie ceva intenționat. De exemplu, acolo, la Havana, Cuba să fi folosit sisteme de supraveghere – fie cu microunde, fie cu ultrasunete – foarte avansate, cu o intensitate foarte mare, cu care ei îi supravegheau pe diplomații americani și care în final i-au afectat pe aceștia. Au au fost afectați indirect, pentru că au fost supravegheați”, a spus fizicianul, la Digi24.

O altă probabilitate invocată de fizician o reprezintă poarte de securitate, care scanează tot corpul. Spre deosebire de cele de la aeroport, cele de la Casa Albă sunt mult mai performante și nu este exclus să poată provoca astfel de afecțiuni.

”În cazul a două îmbolnăviri, simptomele au apărut imediat ce funcționarii respectivi ar fi trecut printr-o poartă de securitate. „Sunt tot felul de aparate care scanează corpul. Și noi, când trecem la aeroport, suntem scanați de tot felul de aparate pentru a nu avea obiecte periculoase.

Dar în zonele sensibile, așa cum este Casa Albă, în mod sigur sunt și scannere mult mai performante. Se poate ca unele dintre aceste scannere performante să fi provocat aceste afecțiuni”, a spus Cristian Presură.

Cât de periculoase sunt undele pentru organism

În general, orice undă este periculoasă pentru organsimul nostru, în funcție de intensitatea pe care o are. Fizicianul a dat ca exemplu lumina, care poate produce cancer dacă conține ultraviolete.

Din fericire, în cazul aparatelor pe care le avem în casă, nu se poate pune problema de așa ceva. Ele au standarde clar stabilite pentru a nu provoca probleme de sănătate, iar cei care le produc și nu țin cont de aceste aspecte pot fi sancționați penal.

”Dacă intensitatea este foarte mare, orice undă, la un moment dat, devine periculoasă. Și lumina devine foarte periculoasă, ne încălzește efectiv sau la un moment dat, ne produce cancer, dacă conține mult ultraviolet etc., deci orice undă care are o intensitate foarte mare ne produce rău și la fel se întâmplă și cu microundele”, mai spune fizicianul.