Veste imensă pentru zeci de mii de români! Cine va primi 250 de lei în plus fiecare lună

31 oct. 2019
Veste imensă pentru zeci de mii de români! Cine va primi 250 de lei în plus fiecare lună

Veste imensă pentru zeci de mii de români. Toți vor primi mai mulți bani în fiecare lună. Vorbim despre suma de 250 de lei. Marele anunț a fost făcut chiar de ministerul Educației Naționale. 

Deși Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură, proiecyele demarate de Executiv continuă. Este vorba despre programul național de protecție socială „Bani de liceu”.

Potrivit proiectului, cei care urmeaza liceul la cursuri de zi vor primi 250 de lei pe lună. Anul acesta, peste 32.000 de liceeni care vor beneficia de programul național de protecție socială „Bani de liceu”.

Iată ce condiții trebuie să îndeplinești:

-Venitul brut lunar pe membru de familie nu trebuie să depășească 500 de lei.

-Este luat în calcul venitul pe ultimele trei luni anterioare depunerii cererii ( excepție face alocatiei de stat, a alocatiei pentru sustinerea familiei, a burselor de studii sau sociale).

-Liceeni care depășesc 20 de absente nemotivate, care au o medie sub 7 la purtare, care nu mai frecventează cursurile sau au fost exmatriculați, vor pierde acești bani.

Ministerul Educatiei Nationale desfasoara de 14 ani Programul national de protectie sociala „Bani de liceu”, prin care se acorda un sprijin financiar pentru elevii din invatamantul liceal.

Prin adoptarea Hotararii de Guvern 712/2018 (disponibila atasat), incepand cu anul scolar 2018-2019, fiecare beneficiar va primi lunar, pe toata durata cursurilor, in situatia respectarii tuturor conditiilor legale prevazute, suma de 250 lei/lunar. Pe langa indexarea aceste sume (de la 180 lei/luna), a fost majorata si valoarea plafonului maxim de acordare a bursei de la 150 lei la 500 lei/membru de familie, data fiind necesitatea de a corela plafonul de acordare a sprijinului cu situatia economica actuala.

CALENDARUL de desfasurare al programului national de protectie sociala „Bani de liceu” este urmatorul:
• Depunerea cererilor pentru programul national de protectie sociala „Bani de liceu” – 15 septembrie-25 septembrie;
• Efectuarea anchetelor sociale si evaluarea eligibilitatii cererilor depuse de catre comisii – 26 septembrie-15 octombrie;
• Centralizarea cererilor, prin intermediul portalului dedicat – 25 septembrie-16 octombrie;
• Afisarea pe internet a listei beneficiarilor – 17 octombrie;
• Depunerea contestatiilor – 18 octombrie-21 octombrie;
• Rezolvarea contestatiilor – 22 octombrie-25 octombrie;

Pentru elevii care doresc sa obtina acest sprijin financiar, a fost lansat portalul Bani de liceu, unde acestia pot gasi informatii suplimentare.