Vestea așteptată de toată planeta! Când va veni valul doi al pandemiei? E de necrezut

30 apr. 2020
Vestea așteptată de toată planeta! Când va veni valul doi al pandemiei? E de necrezut

Pandemia de coronavirus a lovit toată planeta, iar acum toate țările se așteaptă la un al doilea val. Nimic mai fals. Este vetea așteptată de toată lumea.

Vestea așteptată de toată planeta!

Declarațiile autorităților franceze privind un al doilea val de infectări cu noul coronavirus, în cazul unei relaxări a măsurilor de relaxare, sunt contrazise de un medic francez, Didier Raoult, specializat în boli infecțioase.

Profesorul Didier Raoult, cunoscut pentru pozițiile sale tranșante, uneori neconvenționale, alteori disprețuite, este renumit în principal pentru faptul că a prezentat teste care ar arăta eficiența potențială a clorochinei pentru a lupta împotriva coronavirusului, rezultate puse la îndoială de alți oameni de știință.

Prim-ministrul francez Edouard Philippe a anunțat însă că Franța va trebui să aibă grijă foarte mare odată cu relaxarea măsurilor de izolare pentru a reduce riscul unui al doilea val de infectări cu noul coronavirus.

“Riscul unui al doilea val, care ar lovi un sistem spitalicesc slăbit şi ar impune o nouă izolare – care ar ruina eforturile şi sacrificiile făcute în aceste opt săptămâni -, este un risc grav şi trebuie luat în serios”, a declarat Philippe în cadrul unei dezbateri privind măsurile de izolare.

Însă, medicul Didier Raoult nu este de acord cu această teorie, privind existența unui al doilea val de infectări. “Povestea celui de-al doilea val este o fantezie inventată în timpul gripei spaniole.

În general, o epidemie se petrece într-o singură curbă. Nu-mi place să fac previziuni, dar acest mod de a evolua (o singură curbă) este destul de comună pentru epidemii. Epidemiile au dispărut în timp cu mult înainte de a se descoperi un mod de a le opri. Au dispărut oricum. Umanitatea nu a fost ucisă de nicio epidemie.

Epidemiile apar, accelerează, culminează – acesta fiind momentul maxim al transmisibilității – și nu știm de ce se întâmplă astfel”, a precizat medicul într-un videoclip al institutului IHU Mediteranean Infection, conform lalibre.be.

Didier Raoult citează, de asemenea, un studiu care indică faptul că 97% dintre cazuri se vor fi înregistra deja în jurul datei de 7 mai în Franța. Este același studiu în baza căruia președintele Emmanuel Macron s-a bazat atunci când s-a decis relaxarea măsurilor în Franța.

Specialistul în boli infecțioase susține că nu se poate dovedi cu certitudine faptul că este nevoie ca 70% din populație să devină imună la virus pentru a se putea controla epidemia.

“Nu astfel se întâmplă astfel lucrurile. Epidemiile pornesc și se opresc din motive pe care noi le cunoaștem foarte puțin. Viitorul ne va permite poate să înțelegem mai bine relațiile dintre ecosistem și transmisibilitatea bolilor infecțioase”, a mai spus profesorul Raoult.