Vestea așteptată de toți șoferii! Cum pot scăpa de amenzi: Proiectul revoluționar a fost votat

16 sept. 2019
Vestea așteptată de toți șoferii! Cum pot scăpa de amenzi: Proiectul revoluționar a fost votat

Este vestea așteptată de către toți șoferii din România. Cum pot scăpa aceștia de amenzile încasate de la poliție? Proiectul revoluționar a fost deja votat în Parlament.

Sunt schimbări colosale care vizează toți conducătorii auto din România. Este vorba despre un proiect referitor la amenzile rutiere. Acesta a fost deja adoptat tacit de către Senat. Șoferii vor putea face o serie de contestații care până în prezent nu erau posibile.

Unde poți contesta amenzile

Schimbările sunt foarte importante pentru șoferi. Cei care încalcă regulile de circulație într-un alt județ decât cel în care locuiesc vor fi avantajați. Aceștia vor putea să conteste amenda primită, dar și alte sancțiuni, cum ar fi suspendarea permisului auto, la judecătoria din localitatea de domiciliu sau de care aparține acea localitate, nu acolo unde a fost constatată contravenția.

Contestația se va putea face în aceeași perioadă ca în prezent, adică în cel mult 15 zile de la data în care șoferul află de sancțiune. „Împotriva procesului verbal de constatare a contravențiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență își are domiciliul sau sediul, după caz, contravenientul, dacă acesta este pe teritoriul României”, se precizează în noul proiect adoptat tacit de Senat.

Noile modificări sunt cuprinse într-un proiect de act normativ adoptat tacit la Senat. Astfel, propunerea legislativă pentru modificarea art.118 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului României nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi al art.32 alin.(1) din Ordonanţa nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor vizează schimbarea modului în care șoferii sancționați în alt județ decât cel de domiciliu vor putea să conteste sancțiunile primite.

Proiectul a trecut deja tacit de către Senat, dar pentru a deveni lege trebuie să fie adoptat de către Camera Deputaților, apoi semnat de președintele statului și publicat în Monitorul Oficial.

Acum, cei ce vor să conteste o amendă primită pentru încălcarea legislației rutiere trebuie să se adreseze judecătoriei în a cărei rază de competență a fost constatată fapta, spune capital.ro.