Vestea finalului de an pentru toți șoferii! Îi ajută pe timp de iarnă: Vor fi mai puține accidente

12 dec. 2019
Vestea finalului de an pentru toți șoferii! Îi ajută pe timp de iarnă: Vor fi mai puține accidente

Este vestea finalului de an pentru toți șoferii din România! Au parte de un ajutor nesperat pe timp de iarnă care ar putea reduce numărul accidentelor, dar și cel al blocajelor din trafic.

Vorbim despre o funcție menită să informeze cu privire la starea drumurilor pe timp de iarnă. Aceasta este deja disponibilă în România.

Waze ușurează condusul pe timp de iarnă

Aplicația Waze ușurează condusul pe timp de iarnă. Vorbim despre o nouă funcție a aplicației. Aceasta va oferi informaţii cu privire la condiţiile de desfăşurare a traficului pe timp de iarnă, spunându-le şoferilor dacă un drum este înzăpezit sau a fost curăţat recent, pentru a-şi putea planifica mai bine ruta.

Waze se bazează în principal pe şoferii care folosesc aplicaţia pentru a-i anunţa pe ceilalţi utilizatori cu privire la starea drumurilor. Această nouă funcţie a fost realizată în colaborare cu Departamentul de Transporturi din Virginia, parte a programului Waze for Cities, care oferă anonim date ale aplicaţiei cu diferite organizaţii, pentru a le ajuta în munca lor de zi cu zi.

Noua funcţie este deja disponibilă la nivel global şi poate fi găsită în tab-ul Pericol > Vreme > Drum înzăpezit în ultima versiune a aplicaţiei. Mai mult, are şi o opţiune care permite şoferilor să îi anunţe pe ceilalţi utilizatorii ai aplicaţiei de prezenţa gheţii pe drum, conform adevarul.ro.