Vești bune! Se dau bani de la stat pentru centrale termice de apartament sau casă! Cum îi poți primi

23 nov. 2020
Vești bune! Se dau bani de la stat pentru centrale termice de apartament sau casă! Cum îi poți primi

Mii de bucureșteni au rămas fără apă caldă și căldură din cauza problemelor lăsate moștenire de Gabriela Firea la Primăria Capitalei. În acest contex, din ce în ce mai mulți români doresc să achiziționeze centrale termice de apartament. Noul ministru al Mediului, Mirrcea Fechet aduce în discuție acest subiect important.

Există un program prin care pot fi accesați bani din care să poate fi achiziționată centrală pentru apartament sau casă. Este vorba despre „Casa Eficientă Energetic”, unde peste 11.000 de români au aplicat deja.

Cine poate să-și cumpere centrală termică din banii statului

„La capitolul veşti bune, vă spun că mai mult de 11.200 de români au aplicat deja la ‘Casa Eficientă Energetic’. Asta înseamnă 15.000 de euro maxim pe care statul român îi decontează atunci când cetăţenii aleg să-şi eficientizeze energetic casa, fie că vorbim de izolaţie termică, schimbarea termopanelor, înlocuirea centralei termice cu una mai eficientă din punct de vedere energetic sau chiar schimbatul iluminatului în casă cu unul mai eficient.

Ne propunem să evaluăm foarte repede toate aceste cereri de finanţare pentru ca românii să se poată bucura de beneficiile acestui program cât mai repede. Acelaşi lucru ni-l propunem şi cu un alt program în premieră, respectiv ‘Iluminatul public’, unde mai mult de o mie de primării au aplicat şi unde a evaluat deja peste o treime din aplicaţiile depuse”, a precizat ministrul potrivit Agerpres.

Noul ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, l-a înlocuit pe Costel Alexe, care a demisionat din funcţie după ce a fost ales, la scrutinul din 27 septembrie, preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.