Pe cei care stau la bloc și nu au centrale termice de apartament îi așteaptă vremuri grele. Chiar dacă autoritățile au încercat să dea asigurări că lucrurile sunt ținute sub control, reprezentanții asociațiilor de proprietari trag un puternic semnal de alarmă.
„Dacă ne luăm după lege, ei trebuie să asigure în continuare furnizarea. Nu contează faliment sau nefaliment. Nu se pot ascunde după cireș (…) Trebuia să se întrebe cei răspunzători unde sunt banii. (…) Clienții sunt în proporție de 90% plătitori. Deci nu este problema clientului că nu și-a plătit facturile. Nu este un faliment normal, justificat.(…) Mai departe Primăria are obligația să asigure încălzirea. Cum o face? Treaba ei! Asociațiile de proprietari vor începe să țipe, să intre în panică. (…) Acum de fapt se trăiește la noroc. Ăia trebuie să asigure căldura. Acolo unde țeava mai ține, vor avea căldură. La ghinion, dacă se sparge, nu se mai poate asigura. Rând pe rând cartierele vor cădea, ca piesele de la domino și nu vor mai avea căldură și apă caldă,” a declarat Radu Opaina, președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din România.
RADET a intrat în faliment
RADET a intrat în insolvenţă în octombrie 2016, iar luni, 11 noiembrie, Curtea de Apel Bucureşti a decis intrarea definitivă a regiei în faliment.
Acest lucru nu va duce la sistarea furnizării energiei termice de către Elcen, atâta timp cât plata acesteia va fi asigurată de către Primăria Municipiului Bucureşti, potrivit unui comunicat remis de Elcen luni seară.
Ministrul Economiei şi Energiei, Virgil Popescu, a dat asigurări că nu există niciun risc ca bucureştenii să rămână fără căldură, iar Primăria Capitalei trebuie să găsească o soluţie prin ce companie sau prin ce serviciu să preia energia termică de la Elcen.