Vom avea un nou aeroport! În ce oraș se va deschide

13 oct. 2019
Vom avea un nou aeroport! În ce oraș se va deschide

Vom avea un nou aeroport în România. Proiectul va fi sprijinit de experţii Băncii Europene de Investiţii. Așadar, țara noastră va putea primi fonduri europene pentru demararea lucrărilor. Rămâne de văzut ce se va întâmpla, acum, în urma demiterii Executivului condus de Viorica Dăncilă.

Este vorba despre un aeroport în Brașov. Proiectul a fost inclus pe lista obiectivelor care sunt sprijinite de experţii Băncii Europene de Investiţii (BEI) pentru accesarea de fonduri europene. Decizia a fost luată de Comisia Europeană.

„În urma consultărilor avute astăzi de ministrul Fondurilor Europene cu CE, la Bruxelles, reprezentanţii DG Regio au agreat începerea pregătirii aplicaţiei pentru solicitarea de fonduri europene de către Consiliul Judeţean Braşov, pentru anumite investiţii, la aeroportul Braşov-Ghimbav. Mai exact, obiectivul va fi inclus în planul de activităţi al Jaspers, organism de asistenţă tehnică al BEI, care sprijină îmbunătăţirea calităţii investiţiilor realizate cu fonduri UE”, se precizează în comunicatul citat.

Conform ministrului demis, acest acord cu CE reprezintă un prim pas în direcţia realizării acestui obiectiv de importanţă locală şi regională din bani europeni.

„Deşi este un moment important, atenţia noastră trebuie să rămână focusată pe depăşirea următoarelor etape. Voi continua să urmăresc evoluţia acestui proiect, în care cred cu toată convingerea. (…) Am discutat şi cu premierul Viorica Dăncilă legat de demersurile pentru asigurarea finanţării europene la aeroport, în contextul candidaturii Braşovului la Jocurile Olimpice pentru Tineret 2024. Confirm că, la nivel guvernamental, există interes şi implicare pentru ca acest obiectiv să se construiască cu efort financiar cât mai mic posibil din partea comunităţii”, a afirmat Mînzatu, în comunicatul citat.