Vom avea un nou aeroport în România. În ce oraș se va deschide

21 aug. 2019
Vom avea un nou aeroport în România. În ce oraș se va deschide

Se deschide un nou aeroport în România. Actele au fost semnate chiar azi. Este o veste extraordinară pentru românii care locuiesc în acest oraș.

Potrivit BunăZiuaBraşov, Consiliulul Judeţean Braşov a semnat contractul pentru construcţia terminalului Aeroportului Braşov – Ghimbav. De lucrări se va ocupa Asocierea Bog’Art SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA. Firma trebuie să realizeze în trei luni proiectului tehnic. Construcția ar urma să fie realizată în nouă luni, spune sursa citată.

Ce declara primarul George Scripcaru?

„Proiectul privind construcţia aeroportului se derulează acum, este în execuţie, se lucrează la diferite faze. S-au făcut licitaţiile pentru terminal, a fost o adjudecare, însă o companie din Bucureşti (asociaţia Asocierea Bog’Art – UTI Grup – UTY Facility Management, n.r.) a contestat. Să sperăm că după ce se termină cu contestaţiile, se va trece la faza de execuţie a terminalului de la aeroport”, spunea acesta.

„Aeroportul este executat într-o proporţie de 48-50% în ceea ce priveşte lucrările de infrastructură sau de tren, lucrările adiacente, s-au făcut procedurile de achiziţie privind autospecialele, pentru turnul de control este stabilită procedura cu ROMATSA. Pista există, se execută acum lucrări conexe care fac parte din proiectul în ansamblu. Fără să luăm în calcul anumite etape procedurale care nu ţin de noi, dacă suntem optimişti, în doi ani de zile se poate ateriza pe aeroportul de la Braşov”, a adăugat el.

Se vor investi 75 milioane euro de la bugetul local.

„Este un aeroport făcut cu fonduri locale la nivelul municipiului Braşov, cu împrumuturi de la bănci, pe structura proprie bugetară”, mai spune George Scripcaru.

 50 de milioane de euro alocați de primărie pentru partea de infrastructură și educaţie.

„Facem la Şcoala Profesională Germană Kronstadt o clădire cu 300 de camere pentru elevi, că nu mai încap, sunt prea mulţi elevi şi nu au unde să fie cazaţi, deoarece sunt din alte localităţi. Am aprobat această investiţie săptămâna trecută şi vom începe lucrările de execuţie după ce terminăm procedura de achiziţie a executantului”, a mai spus primarul.