Vrei să nu te îngrași? Topul gustărilor recomandate de nutriționiști: Sunt delicioase și te ajută în lupta contra kilogramelor în plus

23 aug. 2020
Vrei să nu te îngrași? Topul gustărilor recomandate de nutriționiști: Sunt delicioase și te ajută în lupta contra kilogramelor în plus
Preparing healthy vegetarian snacks on white rustic wood. Female hands making sandwiches and putting into take away plastic lunch box, top view. Eating right, picnic and food storage concept

Încerci să ai grijă de silueta ta, dar cu toate astea nici nu vrei să te înfometezi? Din fericire, există destule gustări sănătoase și sățioase, la care poți apela atunci când ți se face foame, fără să te îngrijorezi că ți-ar putea zădărnici lupta împotriva kilogramelor în plus.

1. Fistic

Fisticul conține grăsimi sănătoase, proteine, carbohidrați, magneziu, fosfor, zinc, fier, vitaminele A și C. Mai mult, dacă este consumat în mod regulat, fisticul previne bolile cardiovasculare, ajută la regenerarea celulară și încetinește procesul de îmbătrânire.

2. Banane

Bananele conțin potasiu din belșug, dar și trei tipuri de zaharuri naturale: sucroză, fructoză și glucoză. O banană consumată seara îți va inhiba pofta de mâncare. În plus, acestea asigură o tensiune arterială bună și îndepărtează stresul.

3. Popcorn

Un cornet mediu de popcorn (3 căni) îți asigură necesarul de calorii. Ți se pare că este o cantitate mare? Chiar este, însă din cauză că porumbul e slab din punct de vedere caloric. Pentru a-i da un gust cât mai special, poți adăuga peste popcorn ciocolată neagră, nuci sau ierburi aromate.

4. Capsuni si ciocolata neagra

„Acest tip de cicolata ajuta la sanatatea vaselor de sange, la cresterea fluxului de sange la nivelul creierului si inimii si este un excelent antioxidant. Consuma cateva bucatele ciocolata neagra, in combinatie cu capsuni si iti vei satisface pofta de dulce, iar senzatia de foame va disparea. Nu exagera, totusi, cu ciocolata, deoarece contine cofeina si nu vei mai dormi…

5. Kefirul

Are calitati probiotice, adica ajuta la functionarea sistemului digestiv. Chiar daca nu are un gust care sa fie plăcut de toata lumea, ar fi bine sa bei seara un pahar de kefir. Adauga vanilie si putina scortisoara. Este o bautura bogata in proteine si slab calorica( un pahar de kefir contine 100 calorii).

6. Iaurtul

Reprezinta si el o sursa de probiotice, care vor ajuta digestia. Altfel, in iaurt se regasesc calciu si vitaminele B6 si B12. Evita iartul cu zahar.

7. Cereale

Un castron de cereale bogate in fibre cu lapte reprezinta hrana ideala in perioada de dinainte de somn. Vei dormi mai linistit/a, asigurand aportul de fibre necesar. Important! Portia de cereale nu trebuie sa aiba mai mult de 5 grame de zahar, pentru ca risti sa cresti glicemia si sa afectezi somnul,” notează aflacum.ro.