Vrei să-ți cumperi casă? Iată secretul pentru un preț mai bun: Te va ajuta în alegerea ta

29 aug. 2019
Vrei să-ți cumperi casă? Iată secretul pentru un preț mai bun: Te va ajuta în alegerea ta

Vrei să-ți cumperi casă, dar nu dispui de toți banii necesari? Iată secretul  care te va ajuta să găsești căminul la cel mai bun preț. Te va ajuta în alegerea ta.

După ultimele modificări legislative ale Ministerului Finanțelor, se va produce un adevărat cutremur pe piața imobiliară. Aceasta este distorsionată din cauza programului Prima Casă.

Creditele vor scădea dramatic

După modificările aduse de Guvern programului Prima Casă, volumul creditelor contractate prin acest program o să scadă cu cel puțin 30-40%, ceea ce ar urma să ducă și la o scădere a prețului locuințelor.

În acest moment, 80% din credite sunt contractate prin programul Prima Casă, iar analiștii spun că din această cauză piața imobiliară este distorsionată. Noua variantă a programului Prima Casă va duce la ieftinirea locuințelor, iar modificările îl vor face să devină cu adevărat un program social, spun specialiștii în domeniu, conform Digi24.ro.

Anunț de la Banca Națională

Banca Națională a României a confirmat deja scăderea cu 10 procente a creditelor imobiliare în primul semestru din acest an, după plafonarea gradului de îndatorare la 40% începând cu 1 ianuarie 2019.

În perioada ianuarie 2014 – iunie 2018, prețul mediu a crescut cu 41%, cel mai mult din Uniunea Europeană, de două ori mai accelerat decât creșterea costurilor.

Potrivit noului program ”O familie, o casă”, veniturile nete lunare ale beneficiarului individual sau ale beneficiarului împreuna cu soțul sau soția, după caz, nu pot depăși valoarea de 4.500 lei. Suma crește doar în cazul în care familia are unul sau mai mulți copii, astfel că la data solicitării creditului garantat veniturile nete lunare ale familiei nu vor depăși valoarea de 7.000 lei. Prețul de achiziție a locuinței este de maximum 70.000 euro, iar valoarea finanțării garantate este de maximum 66.500 euro.