Ziua femeii, 8 martie 2020! Ce trebuie să facă toate femeile astăzi pentru a avea noroc tot anul! La mulți ani!

08 mart. 2020
Ziua femeii, 8 martie 2020! Ce trebuie să facă toate femeile astăzi pentru a avea noroc tot anul! La mulți ani!

Există o serie de tradiții și superstiții de 8 Martie, atunci când în lume este celebrată Ziua Femeii, îar în România Ziua Mamei. Există o serie de tradiții și obiceiuri pentru această zi specială și pentru cea de luni, 9 martie, atunci când avem de a face cu o mare sărbătoare ortodoxă. Ce trebuie să facă toate femeile astăzi pentru a avea noroc tot anul.

Ce trebuie să facă toate femeile astăzi pentru a avea noroc tot anul

Există o singură superstiție pentru ziua de 8 martie. Astăzi, toate femeile trebuie să poarte la piept, sau mai nou la mână, unul din mărțișoarele primite pentru a avea noroc tot anul. Se spune că este bine să respecți această tradiție pe tot parcursul începutului de martie, dar mai ales de Ziua femeii. Se spune că femeile care poartă mărțișorul în perioada 1-9 martie vor avea noroc tot anul. Aceasta este ziua în care femeia este celebrată în toată lumea și mai ales în România, tradiția mărțișorului fiind una specială în țara noastră care nu se găsește și la restul popoarelor.

În România, în ziua de 8 Martie se sărbătoreste Femeia. Chiar dacă pânâ în decembrie 1989 se vorbea de Ziua Mamei, după Revoluție aceasta a fost înlocuită treptat cu Ziua Femeii. În anul 2010 s-a stabilit la nivel internațional ca Ziua Mamei să fie sărbătorită oficial în prima duminică a lunii mai, iar cea a tatălui – în a doua duminică. În perioada comunistă, 8 Martie a fost declarată sărbătoare oficială și zi liberă în Uniunea Sovietică. În multe țări, 8 martie este considerată prima zi a primăverii. Semnificația zilei de 8 Martie este asociată cu primăvara și ziua de 8 Martie este legată simbolic de flori și plante. Florile reprezintă primăvara și gingășia, motiv pentru care trebuie oferite femeilor de ziua lor, alături de sincere felicitări de 8 Martie și alte cadouri alese.

9 martie, prăznuirea Sfinților 40 de Mucenici

Pe 9 martie, când are loc prăznuirea Sfinţilor 40 de Mucenici din Sevastia, se spune că se deschid mormin­tele şi porţile Raiului pentru sufletele celor morţi. Atunci se dau de pomană Mucenici și bărbaţii obişnuiesc să bea 40 de pahare cu vin.