Ai deficit de vitamina C? Iată care sunt simptomele. Puțini știu să le recunoască

de:
01 mart. 2021
Ai deficit de vitamina C? Iată care sunt simptomele. Puțini știu să le recunoască
Photo by Kate Hliznitsova on Unsplash

Suntem într-o perioadă în care vitamina C a devenit un accesoriu nelipsit din trusa cu medicamente a românilor. Toată lumea își dorește un sistem imunitar scăzut în contextul pandemiei și nu numai.

Cum recunoști însă deficitul de vitamina C? Ei bine, există câteva simptome pe care nu trebuie să le neglijezi deloc. Cantitatea necesară de care are nevoie organismul nostru diferă însă de la o persoană la alta, scrie csid.ro.

Cine suferă de deficit de vitamina C

În cazul în care nu știai până acum, dieta este extrem de importantă pentru a ne asigura necesarul  zilnic de vitamine. Care este cantitatea indicată de vitamina C?

Ei bine în cazul femeilor, care nu sunt însărcinate, este nevoie de 75 mg de vitamina C pe zi, în timp ce bărbaţii trebuie să consume 90 mg/zi. 

Există totuși niște bariere care ne pot afecta aportul de vitamina C din alimente. Asta se întâmplă în cazul celor care au o dietă săracă, probleme cu rinichii, fumătorii, consumatorii de alcool și nu numai. 

Pentru a fi în siguranță însă, cea mai indicată acțiune este să recunoști simptomele și să știi ce ai de făcut mai departe pentru a-ți proteja organimsul. 

Simptomele deficitului de Vitamina C

În cazul în care suferi de deficit de vitamina C, vei constata că rănile tale se vor vindeca mult mai greu, asta pentru că nivelul de vitamină C din sânge şi ţesutul pielii scade, iar corpul tău are nevoie de ea pentru a se regenera. 

 Și creșterea în greutate este un semn al deficitului de Vitamina C. Cercetăriile au demonstrat o legătură între nivelul scăzut de vitamina C şi cantitatea crescută de grăsime în corp, în special în zona abdominală. Această vitamină joacă un rol important în corp, ajutând la arderea grăsimilor în scopul obţinerii energiei.

Ai pielea uscată? Este posibil să suferi de deficit de Vitamina C. Această vitamină este antioxidantă și ajută la protejarea pielii de radicalii liberi, așa că persoanele care au pielea fină cu siguranță au o dietă sănătoasă și își asigură necesarul zilnic de vitamine

Te simți obosit?

Oboseala este și ea un semn al deficitului de Vitamina C. Un studiu a demonstrat că persoanele care nu își asigură necesarul zilnic de vitamina C sunt mai obosite, dar și mai iritabile. 

Probabil știi deja că imunitatea scăzută ese un semn că suferi de un deficit de vitamina C. Persoanele care au sistemul iunitar scăzut răcesc mai ușor și s recuperează mai greu.

De asemenea, un lucru important de știut este faptul că o dietă bogată și echilibrată, care ne asigură necesarul de vitamina C ne protejează corpul de pneumonie, dar și de alte infecții la nivel urinar și nu numai.