Adio ENEL? Scandal imens în Europa. Ce pățesc toți clienții

de:
30 apr. 2023
Adio ENEL? Scandal imens în Europa. Ce pățesc toți clienții

Anunț pentru toți clienții ENEL. Are loc o situație complet neașteptată care i-ar putea afecta pe aceștia. S-ar părea că faimoasa companie întâmpină dificultăți.

Ce se întâmplă cu ENEL și ce trebuie să știe clienții? Conform Reuters, la finalul săptămânii trecute, deci înainte de Paște, Autoritatea de Reglementare Antitrust din Italia a anunţat demararea unei investigații.

Este vorba depsre o investigație privind posibilul abuz de poziţie dominantă pe segmentul punctelor de încărcare pentru vehicule electrice al Enel SpA, cea mai mare companie de utilităţi a ţării, arată sursa citată.

Și problemele pentru ENEL nu sunt doar aici, după cum notează Reuters. Se pare că investigația este una cu mult mai amplă. Astfel, implicate mai sunt și subsidiarele Enel X Way şi Enel X Way Italia ale Enel.

De asemenea, pe listă regăsim și Ewiva, care face parte dintr-o societate mixtă deţinută de Enel şi grupul german Volkswagen AG. Printre altele însă, ENEL se apără.

ENEL spune că își va demonstra legalitatea acțiunilor sale

Astfel, compania precizează că subsidiarele sale au acţionat întotdeauna conform reglementările. În același timp ENEL promite că toate acestea „vor putea demonstra deplina legalitate şi corectitudine a acţiunilor lor” în faţa autorităţilor antitrust.

Trebuie spus și faptul că înainte de anunțul făcut de către Autoritatea de Reglementare Antitrust din Italia, ENEL anunța în cursul zilei de joi că are în plan să adauge peste 10.000 de puncte de încărcare pentru vehicule electrice în SUA.

Iar planurile companiei nu se opreau doar aici. ENEL mai voia să adauge peste două milioane de astfel de puncte de încărcare în America de Nord până în anul 2030.

Rămâne de văzut cum va fi afectată compania de această investigație și dacă nu cumva și clienții vor avea parte de probleme, având în vedere cele descoperite de către Autoritatea de Reglementare Antitrust din Italia.