Adio ENEL și Hidroelectrica! Compania care vine cu prețuri mai mici la energie. Facturile vor fi la nivel minim

13 apr. 2023
Adio ENEL și Hidroelectrica! Compania care vine cu prețuri mai mici la energie. Facturile vor fi la nivel minim

Românii care au contract cu ENEL sau Hidroelectrica ar putea să se transfere la un nou furnizor de energie, având în vedere că acesta are cele mai mici prețuri de pe piață în momentul actual.

Nova Power and Gas, care face parte din grupul E-Infra, a introdus o nouă ofertă de energie electrică pentru populație, la un preț mai mic decât oferta actuală a Hidroelectrica, care este lider de piață pentru clienții casnici de aproape doi ani.

Prețul pentru energia activă, fără tarife de rețea și taxe, este de 0,254 lei/kWh, mai mic decât cel de 0,28 lei/kWh din oferta actuală a Hidroelectrica, potrivit comparatorului de prețuri al ANRE.

Este o evoluție fără precedent, determinată probabil de scăderea prețurilor din piață, dar există mai multe condiții asociate acestei oferte. În primul rând, ea se aplică doar clienților noi și, în al doilea rând, este valabilă doar până pe 27 aprilie. În al treilea rând, prețul este fix pentru trei luni și devine variabil pentru restul de nouă luni ale contractului.

Clienții ENEL și Hidroelectrica s-ar putea muta la noul furnizor

Este important de reținut că clienții casnici au dreptul legal de a schimba furnizorul de energie electrică fără a suporta costuri. Prin urmare, dacă un client nu este mulțumit de oferta pe care a ales-o după trei luni, acesta poate schimba furnizorul. Deși prețul ofertei Nova Power and Gas devine variabil după trei luni, acesta este în continuare supus plafoanelor de preț impuse prin OUG 27. Acest act normativ stabilește limite pentru prețul energiei, inclusiv taxele și tarifele, în funcție de consum, până în vara anului 2025. Astfel, chiar dacă prețul crește după perioada inițială de trei luni, clienții nu vor plăti mai mult decât sumele plafonate specificate, scrie economica.net.

În ofertă se precizează că prețul final variază în funcție de zona de distribuție, variind de la 71,6 bani/kWh pentru clienții casnici din zona Banat, unde distribuitorul este E-Distribuție, la 84 bani/kWh pentru clienții casnici din zona Oltenia, unde distribuitorul este Distribuție Energie Oltenia.

Nova Power and Gas, membră a grupului E-Infra, este un important grup românesc cu interese pe piața de energie și în construcția de infrastructură energetică. Grupul este cunoscut pentru operarea rețelei NetCity și include Electrogrop și Wesee. De asemenea, este implicat în proiectul reactorului nuclear modular de mici dimensiuni de la Doicești, în parteneriat cu Nuclearelectrica. Omul de afaceri Teofil Mureșan este acționarul majoritar al grupului.