Adio ENEL și Hidroelectrica sau E.ON! Care este compania de energie cu cei mai mulți clienți în România! Facturile nu au probleme

13 apr. 2023
Adio ENEL și Hidroelectrica sau E.ON! Care este compania de energie cu cei mai mulți clienți în România! Facturile nu au probleme

Românii trebuie să știe care furnizor de energie – ENEL, Hidroelectrica sau E.ON – are cei mai mulți clienți. Cifrele sunt surprinzătoare.

În clasamentul ANRE pe luna ianuarie 2022, Electrica Furnizare își păstrează primul loc în top, cu o cotă de piață de 12.9%. Locurile 2 și 3 sunt ocupate de companiile ENEL Energie cu 11.27% și ENEL Energie Muntenia cu 10.39%, urmează E. ON Energie Romania, cu 8.69%.

Pe segmentul competitiv de furnizare, Hidroelectrica, care este cel mai mare producător de energie din România și controlat de stat, a obținut anul trecut o cotă de piață de 9,23%, ceea ce indică o creștere substanțială față de cota de 2,5% pe care o deținea la sfârșitul anului 2021. Ca urmare a acestei creșteri, Hidroelectrica a devenit unul dintre principalii jucători din sectorul de furnizare a energiei, depășind acum cu puțin E.ON, un furnizor german, scrie zf.ro.

Adio ENEL și Hidroelectrica sau E.ON

Statul român a facilitat intrarea Hidroelectrica pe segmentul de furnizare de energie, care este în mod obișnuit neatractiv pentru un producător de talia sa, deoarece se adresează în principal consumatorilor casnici sau companiilor mici. Cu toate acestea, statul a valorificat energia ieftină a Hidroelectrica ca instrument de combatere a creșterii galopante a prețurilor.

Extinderea Hidroelectrica pe segmentul de furnizare a energiei nu a fost planificată meticulos în avans, platformele de relații cu clienții fiind construite în jurul momentului intrării pe piață.

Cu toate acestea, Hidroelectrica a fost sancționată de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) cu o amendă substanțială de 400.000 de lei pentru comportamentul său ca furnizor de energie.

Așadar, cei mai mulți clienți nu sunt la ENEL, Hidroelectrica sau la E.ON ci la Electrica Furnizare.