Adio pensii în luna iunie! Anunțul făcut de Guvern. Ce se va întâmpla cu toți pensionarii atunci

05 mai 2023
Adio pensii în luna iunie! Anunțul făcut de Guvern. Ce se va întâmpla cu toți pensionarii atunci

Românii își pot lua adio de la pensii în luna iunie, iar mesajul vine chiar de la Guvern. Autoritățile au explicat de urmează să se întâmple peste o lună.

În luna iunie, cei care lucrează la stat vor beneficia de o mini-vacanță, iar aici intră și guvernanții. Din acest motiv, românii își pot lua adio de la pensii venite la timp.

Mini-vacanța are loc deoarece pe 1 Iunie se sărbătorește Ziua Copilului, iar pe 4 și 5 Iunie sunt Rusaliile. Ziua de 2 iunie a fost dată liberă de la stat pentru a face punte între aceste zile.

Românii care au ales pensia prin intermediul Poștei Române nu vor primi banii la timp, din cauză că instituția nu lucrează în zilele respective. Lucrurile nu sunt bătute în cuie nici pentru cei care primesc banii pe card, deoarece instituțiile bancare au și ele liber, scrie fanatik.ro.

România are bani pentru pensii

Între timp, ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut mai multe clarificări cu privire la banii de pensii, în contextul în care Diana Itu, directorul Casei Județene de Pensii Brașov a declarat că banii pentru aceste venituri s-ar termina.

”Exclus aşa ceva, nu vreau să circule aşa ceva, nu cred că părinţii şi bunicii noştri merită ca o asemenea informaţie să nu fie exclusă din start. Nu este nicio problemă cu plata pensiilor şi nu va fi niciodată o problemă cu plata pensiilor”, spune ministrul.

”La nivelul anului 2022 avem un număr de aproximativ 160.000 de pensionari, din care 150.000 sunt pensionari de stat, 5000 sunt pensii comunitare, 853 avem pensii de agricultori, iar 10.300 avem pensii speciale”, a fost declarația directorului Casei Județene de Pensii Brașov.

Ministrul Muncii a subliniat că nu se va pune niciodată problema tăierii veniturilor, indiferent dacă este vorba despre pensii sau despre salarii.

„De PSD nu s-a legat niciodată vreo tăiere de venituri şi nu ne vom schimba obiceiul începând de anul ăsta, sub nicio formă. Am spus foarte clar că o strângere a şurubului trebuie şi din partea statului, din solidaritate pentru cetăţeni.

Şi atunci, la Ministerul Muncii, deja de ieri (miercuri – n.r.) am semnat un ordin şi am redus cu 20% şi în unele locuri chiar cu 30% consumul de combustibil, studiem foarte bine şi am cerut agenţiilor din subordine ca acele achiziţii de bunuri şi servicii care mai suportă amânare, că necesitatea s-a demonstrat la construcţia bugetului, să fie amânate şi de asemenea deplasările, atât interne, cât şi externe, acolo unde suportă, să fie cuplate între ele, să fie amânate dacă se poate ş.a.m.d., dar nicidecum pe spinarea cetăţenilor României”, a mai precizat Marius Budăi.