Se schimbă din nou pensiile! Decizie de ultimă oră luată de Marius Budăi. Ministrul Muncii, anunț oficial

20 apr. 2023
Se schimbă din nou pensiile! Decizie de ultimă oră luată de Marius Budăi. Ministrul Muncii, anunț oficial

Pensiile din România vor suferi din nou schimbări, spune ministrul Muncii, care a anunțat că au fost înaintate trei variante cu privire la noua lege. Ce spune Marius Budăi?

Pensiile din România vor fi modificate, dar ministrul Muncii spune că nu se pune problema de vreo scădere a veniturilor.

Ministrul Marius Budăi a spus că au fost înaintate trei variante, toate discutate cu specialiștii de la minister și cu cei de la Casa De Pensii. El spune că până la finalul sesiunii parlamentare va fi deja un draft cu pensiile.

”Vom avea o discuţie şi în coaliţie şi voi înainta către Banca Mondială studiul de impact pentru ca apoi să continuăm discuţiile cu Comisia Europeană”, spune ministrul.

Pensiile nu vor scădea în România

Marius Budăi i-a liniștit pe bătrâni, precizând că pensiile nu vor scădea, acest scenariu fiind exclus din start.

”În primul şi în primul rând rezolvarea inechităţilor, după care anumite perioade contributive care au fost cu sporuri nepermanente”, a precizat Marius Budăi, referindu-se la noutățile din legea pensiilor.

Ministrul a adus în discuție și reducerile de cheltuieli, precizând că nu se vor tăia salariile, însă vor exista reduceri la combustibil, deplasări interne/externe și altele.

”Eu am auzit chestiunea cu gaura la buget, dar nu l-am auzit pe ministru să folosească cuvântul ăsta. Bugetul Ministerului Muncii este compus de asistența socială și investiții. Nu ne atingem de salarii, de pensii și tot ceea ce înseamnă asistență socială. Partea de investiții nu se atinge.

Am găsit cheltuieli din care putem reduce: combustibil cu 20% și deplasări interne și externe. Atât putem face noi acum Ministerul Muncii. Nu avem o cifră finală. Am identificat ce putem face să susținem activitatea respectivă”, spune ministrul Marius Budăi.