Ai cont la CEC Bank, BRD sau ING Bank? Atenție la această aplicație foarte populară. Vă poate fura bani de pe card fără să știți

de:
28 apr. 2023
Ai cont la CEC Bank, BRD sau ING Bank? Atenție la această aplicație foarte populară. Vă poate fura bani de pe card fără să știți

Fie că ai cont la ING Bank, CEC Bank, ori BRD sau altă bancă din România, riști să pierzi lunar sume mari de bani. Și nici măcar nu îți dai seama când au zburat banii din conturi.

După cum se poate observa deja, numeroase aplicații de pe internet au cam început să coste. Iar deși se presupune că primele zile de utilizare ar fi gratuite, tot trebuie să introduci datele de pe cardul bancar.

Tocmai din acest motiv, riști să ajungi să plătești un abonament fără ca măcar să îți dai seama. CNET trage un semnal de alarmă în acest sens și face un apel la utilizatori să fie vigilenți.

Există anumite servicii de abonament ascunse de care trebuie să ne ferim. În caz contrar ajungem să plătim sute de lei lunar, iar banii sunt extrași din cont fără vreo problemă.

Cum aflăm dacă suntem afectați sau nu de acest lucru? Potrivit sursei citate trebuie să intrăm pe aplicația Google Play Store și să sortăm toate abonamentele active de pe dispozitivul nostru cu sistem de operare Android.

Cum poți să pierzi sute de lei lunar de pe card fără să știi

”Deschideți aplicația Play Store apasă pe imaginea ta de profil, iar mai apoi dă click pe secțiunea “Plăți și abonamente” și apoi pe “Abonamente””, arată sursa citată.

Pe telefon va apărea lista completă cu abonamente, fie ele închise, fie ele actuale. Iar dacă sunt aplicații pentru care utilizatorul plătește fără să știe, ar fi bine ca acestea să fie anulate rapid.

Utilizatorul va fi apoi întrebat de ce alege să anuleze abonamentul și dacă este convins că ore să facă acest lucru. Urmează apoi acceptarea anumitor opțiuni și ulterior anularea abonamentului.

Chiar dacă abonamentul va fi anulat, află că toate serviciile mai pot fi utilizate până când este depășite perioada de facturare. Iar această situația poate afecta inclusiv clienții ING Bank, CEC Bank, ori ai altor bănci din România, dar și din lume.