Ai cont sau card la Banca Transilvania? Anunț de maximă importanță. Milioane de clienți români sunt vizați

de:
01 mai 2023
Ai cont sau card la Banca Transilvania? Anunț de maximă importanță. Milioane de clienți români sunt vizați

Dacă ești client la Banca Transilvania, ar fi bine să cunoști riscurile pe care le aduce un simplu cont deschis. Și același lucru e valabil și în cazul altor bănci precum CEC Bank ori ING Bank. 

Banca Transilvania lansează un avertisment de ultimă oră pentru clienții săi. Există numeroase metode prin care poți să pierzi banii din cont fără ca măcar să știi.

Tocmai din acest motiv, reprezentanții băncii au emis un ghid pentru ca toți clienții să evite astfel de pericole. Iar cei care au conturi la alte bănci precum CEC Bank ori ING Bank ar putea și ei să țină cont de el.

În primul rând, dacă primești un mesaj, ori vezi o reclamă care îți spune că poți să câștigi bani, sau poți să câștigi un premiu scump, cel mai probabil e vorba de o fraudă.

De asemenea și câștigurile rapide din investiții, în care apare numele băncii nu sunt altceva decât o încercare a atacatorilor de a prelua datele personale ale utilizatorilor.

Mesajul pe care Banca Transilvania l-a trimis clienților săi

Tocmai din acest motiv, Banca Transilvania le cere tuturor clienților care văd astfel de mesaje și reclame să le raporteze, în primul rând pe conturile de socializare și să anunțe reprezentanții cu privire la existența lor.

”Reclamele care promit câștiguri rapide din investiții nu sunt reclame generate de BT. Raportează reclamele și anunță-ne atunci când le vezi”, se arată în mesajul celor de la Banca Transilvania.

Sursa citată le oferă clienților și trei exemple de fraudă, extrem de frecvente, de care trebuie să se ferească. Cele mai des întâlnite sunt următoarele:

”Ți se promite un câștig rapid
Linkul este unul greu de descifrat ( nu îl accesa)
Ți se cer date personale ( nume, prenume, umăr de telefon, chiar datele contului/cardului)”, arată reprezentații de la Banca Trasnilvania.