Ai contract cu E.ON, ENEL sau ENGIE? Veriifică factura urgent. S-ar putea să fie cu 30% mai mare. Iată de ce

de:
25 mart. 2023
Ai contract cu E.ON, ENEL sau ENGIE? Veriifică factura urgent. S-ar putea să fie cu 30% mai mare. Iată de ce

Fie că ai contract cu E.ON, ENEL ori ENGIE, riști să plătești facturi mai mari din cauza unor greșeli simple. Tocmai din acest motiv, una dintre companii a emis un avertisment.

E complicat să gestionezi un consum mic de energie. Unii români nu știu ce aparate consumă cel mai mult curent. De asemenea, sunt cazuri în care nici nu suntem atenți la ce funcționează și ce nu.

Tocmai din acest motiv, cei de la E.ON au venit cu un avertisment. Iar acesta poate fi apucat și în cazul clienților ENGIE ori ENEL. Conform companiei de energie, electrocasnicele din bucătărie reprezintă 30% din consumul total de energie.

Astfel, dacă vrei să îți reduci factura, ar fi bine să acorzi o atenție sporită unor asfel de detalii. Unele aparate care stau în priză consumă și ele destul de mult curent.

”Consumul de energie dintr-o bucătărie cu dotări comune reprezintă 30% din totalul energiei pe care o consumăm acasă. Iar proporția poate fi și mai mare dacă, de exemplu, pentru apa caldă este utilizat un boiler electric sau încălzitor de apă instant”, se arată în comunicat.

Și totuși cum ajungi să plătești o factură mai mică la energie? Tot E.ON ne spune ce avem de făcut. Compania ne arată cât consumă fiecare dispozitiv din bucătăria noastră.

De asemenea, țineți cont că aceste sfaturi vă pot ajuta și dacă aveți contract cu ENGIE ori ENEL, pentru că prețurile sunt oarecum similare.

Recomandările E.ON pentru clienți

Astfel, plita și cuptorul electric ocupă primele două locuri în topul aparatelor care consumă cel mai mult, circa 445 kWh pe an. În acest sens, E.ON ne recomandă să alegem întotdeauna oala potrivită pentru dimensiunea zonei de gătit.

De asemenea, dacă utilizăm și un capac, mai economism alți 60 kWh pe an. Și funcția de aer circulant ajută și duce la economisirea a peste 20% din energie.

La rândul lor, frigiderul și congelatorul ocupă locul 3 și 4 în topul celor mai mari consumatori de energie din gospodărie, cu un consum de aproximativ 330 kWh, respectiv 415 kWh/an.

Spre deosebire de plina electrică, acestea funcționează continuu. Recomandările E.ON pentru clienți sunt să evite punerea unui frigider într-un loc cald. De asemenea, temperatura contează. Cele mai multe aparate sunt setate pe temperaturi prea joase: 7 grade în frigider și -18 grade în congelator sunt suficiente.

Și mașina de spălat vase ocupă locul 5 în top, cu un consum de aprox. 245 kWh/an, dar trebuie spus că oricum este mai eficientă decât spălarea manuală, pentru că are un consum de apă cu până la 30% mai mic.

În acest sens, compania ne recomandă să nu prespălăm vasele și să optăm pentru programul Eco. În acest caz, apa se încălzește la maximum 50 de grade.